ΑΘΗΝΑ
07:28
|
25.04.2024
Αν έκοβαν το ρεύμα το Σάββατο, πέντε παιδιά με μηχανική υποστήριξη που τη χρησιμοποιούν κατά διαστήματα, θα είχαν άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόπειρα του ΔΕΔΔΗΕ να κόψει το ρεύμα στην «Κιβωτό της Αγάπη» στην Πάτρα, που φιλοξενεί παιδιά με βαριές αναπηρίες, καταγγέλλει ο Δήμος Πατρέων κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη και απάνθρωπη απόφαση».

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, όταν συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ προσπάθησε να κόψει το ρεύμα από το κτίριο που στεγάζεται ίδρυμα στο οποίο φιλοξενούνται 70 παιδιά με πολύ βαριές αναπηρίες.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος σημειώνει:

Ο ΔΕΔΔΗΕ, για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών της ενέργειας που κερδίζουν δισεκατομμύρια, έδωσε, αδίστακτα, ξεδιάντροπα και στυγνά, εντολή διακοπής του ρεύματος σε ένα ίδρυμα που φιλοξενεί δεκάδες παιδιά με βαριές αναπηρίες, επιτελώντας, επί δεκαετίες, σημαντικό κοινωνικό έργο!

Η Δημοτική Αρχή θα αντιταχθεί και δεν θα επιτρέψει διακοπές ρεύματος σε κοινωνικές δομές, σε σχολεία, σε παιδικούς σταθμούς, σε λαϊκά σπίτια.

Θα παλέψει μαζί με το λαό και τους φορείς του για να σταματήσουν, εδώ και τώρα, την απάνθρωπη αντιλαϊκή πολιτική των διακοπών ρεύματος.

Άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Κυβέρνηση να χρηματοδοτήσουν το ίδρυμα, για την κάλυψη όλων των αναγκών των παιδιών και των εργαζομένων».

Η αποφασιστική στάση των εργαζομένων του ιδρύματος απέτρεψε τη διακοπή, ωστόσο το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, απείλησε ότι θα επιστρέψει, παρά το γεγονός ότι μια ενδεχόμενη διακοπή του ρεύματος θα θέσει σε κίνδυνο ακόμα και τις ζωές του παιδιών.

«Αν έκοβαν το ρεύμα το Σάββατο, πέντε παιδιά με μηχανική υποστήριξη που τη χρησιμοποιούν κατά διαστήματα, θα είχαν άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους», ανέφερε η Άννα Πελεκούδα, εργαζόμενη στο χώρο, πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων στα Ιδιωτικά Ιδρύματα Υγείας – Πρόνοιας και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που πρωτοστάτησε για να μην πραγματοποιηθεί η διακοπή του ρεύματος το Σάββατο.

«Στο ίδρυμα φιλοξενούμε παιδιά με νοητική στέρηση, βαριά κινητικά προβλήματα, με προβλήματα όρασης κ.α.. Είναι εξοργιστική ακόμη και η οποιαδήποτε σκέψη για τέτοια βάρβαρα μέτρα», σημείωσε η κ. Πελεκούδα, επισημαίνοντας ότι άμεσα έγινε αναφορά απ’ τους εργαζόμενους και στη Διοίκηση του Ιδρύματος.

«Εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συμβεί καμιά διακοπή του ρεύματος στην «Κιβωτό της Αγάπης», δεν θα αφήσουμε τα παιδιά έρμαια, δεν θα τα θέσουμε σε κίνδυνο και τις οικογένειές τους αβοήθητες. Καλούμε άμεσα να δοθεί επαρκής χρηματοδότηση απ’ το Υπουργείο Εργασίας, να σταθούν δίπλα μας όλοι οι εργαζόμενοι, να διεκδικήσουμε όλα όσα πρέπει για τα παιδιά που έχουν ανάγκη», υπογράμμισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

War: What is it good for? Absolutely nothing

Ο καιρός σήμερα: Βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα