ΑΘΗΝΑ
01:58
|
03.05.2024
Η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο αυτή τη στιγμή, ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Κράλιεβο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Σέρβος νοσηλεύεται με τραύμα στο στήθος, αφότου η αστυνομία στο βόρειο Κόσοβο άνοιξε πυρ εναντίον πολιτικού οχήματος σήμερα το πρωί, δήλωσε αξιωματούχος στο Βελιγράδι.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 11:30 τοπική ώρα σε σημείο ελέγχου μεταξύ Μιτρόβιτσα και Λεπόσαβιτς, δήλωσε ο επίτροπος της σερβικής κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο, Πέταρ Πέτκοβιτς. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Αλμπίν Κούρτι, για τον πυροβολισμό.

«Μέλη των ειδικών δυνάμεων ROSU του Κούρτι άνοιξαν πυρ εναντίον Σέρβων σε ένα όχημα απλώς και μόνο επειδή αρνήθηκαν να παρενοχληθούν», είπε ο Πέτκοβιτς σε δημοσιογράφους στο Βελιγράδι. «Η ROSU του Κούρτι δεν έχει καμία δουλειά στο βόρειο τμήμα του [Κοσόβου] και αυτό το σημείο ελέγχου δημιουργήθηκε παράνομα για να παρενοχλήσει τους Σέρβους που χρησιμοποιούν αυτόν τον δρόμο καθημερινά».

Ο Μίλιαν Ντέλεβιτς, 37 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Κράλιεβο με τραύματα. Η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο αυτή τη στιγμή, ανακοίνωσε το νοσοκομείο. Ο άλλος άνδρας στο αυτοκίνητο δεν τραυματίστηκε «από θαύμα», σύμφωνα με τον Πέτκοβιτς.

Η αστυνομία του Κοσόβου είπε ότι το αυτοκίνητο αρνήθηκε να σταματήσει στο σημείο ελέγχου και «χτύπησε ένα αστυνομικό όχημα ενώ κινούνταν, θέτοντας άμεσα σε κίνδυνο τις ζωές των αστυνομικών», οι οποίοι άνοιξαν πυρ για να προστατευτούν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα