ΑΘΗΝΑ
06:50
|
27.04.2024
Είχε δοθεί ολιγοήμερα διακοπή με την έναρξη της δίκης λόγω κωλυμάτων των συνηγόρων υπεράσπισης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει, ουσιαστικά, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η δίκη για τη δολοφονία με οπαδικά κίνητρα, του 19χρονου Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022.

Η δίκη που ήταν προσδιορισμένη για τις 18 Ιανουαρίου διακόπηκε λόγων κωλυμάτων – υποχρεώσεις τους σε ανώτερο Δικαστήριο – που επικαλέστηκαν δικηγόροι της υπεράσπισης των 12 κατηγορουμένων.

Οι κατηγορούμενοι -ηλικίας 21 έως 26 ετών, όλοι προσωρινά κρατούμενοι-θα βρεθούν σήμερα αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης (για τον Άλκη) και σε απόπειρα (για τον πρώτο τραυματισμένο φίλο του), από κοινού. Ένας εξ αυτών κατηγορείται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον δεύτερο νεαρό που τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι 11 για την περίπτωση αυτή διώκονται ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη.

Περαιτέρω, και οι 12 κατηγορούνται για επίθεση με οπαδικά κίνητρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ανθρώπων, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα