ΑΘΗΝΑ
13:25
|
02.05.2024
Νωρίτερα, η Ιταλίδα πρωθυπουργός ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψη στην Αλγερία, θέτοντας δύο βασικούς στόχους: μετανάστευση και κόμβος ενέργειας της Ε.Ε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φονική απεδείχθη σήμερα για το τριμελές πλήρωμα η συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου της Αλγερίας, στη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής. 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αλγερίου.

Σύμφωνα με το αλγερινό υπουργείο Άμυνας το στρατιωτικό ελικόπτερο MI-71, ρωσικής κατασκευής, συνετρίβη κοντά στην τοποθεσία Ελ Ατάφ της επαρχίας Αΐν Ντέφλα, στη βόρεια Αλγερία. Μεταξύ των τριών θυμάτων είναι και ένας συνταγματάρχης.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Σαΐντ Σενγκριχά, διέταξε έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Πριν περίπου δύο χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2020, τρεις στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και πάλι σε συντριβή ελικοπτέρου στην επαρχία Τιπαζά, κοντά στο Αλγέρι.

Η επίσκεψη της Μελόνι στο Αλγέρι

Νωρίτερα, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ολοκλήρωσε διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αλγερία, θέτοντας δύο βασικούς στόχους: Την αναχαίτιση της παράτυπης μετανάστευσης προς την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και την αναβάθμιση της Ιταλίας «σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης», μεταξύ άλλων και μέσω των μεγαλύτερων εισαγωγών αλγερινού φυσικού αερίου, με νέες συμφωνίες ανάμεσα στην αλγερινή  Sonatrach και την ιταλική, Eni.

Η Αλγερία από την άλλη επιδιώκει τις εισαγωγές ιταλικών μηχανημάτων και άλλων προϊόντων της βαριάς ιταλικής βιομηχανίας ύψους άνω των 50 δις. δολαρίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

ΣΕΤΕΠΕ : Το Δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα