ΑΘΗΝΑ
01:31
|
08.09.2024
Ένα think tank, που χρηματοδοτείται από την αμερικανική βιομηχανία όπλων, υποστήριξε πως οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο με την Κίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ δεν έχουν αρκετά αποθέματα πυρομαχικών ή τη βιομηχανική ικανότητα για να τα αναπληρώσουν για μια μεγάλη στρατιωτική αντιπαράθεση με την Κίνα, προειδοποίησε ένα αμερικανικό think tank, επικαλούμενο μια σειρά πολεμικών προσομοιώσεων που πραγματοποίησε.

Το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS) κάλεσε για συγκέντρωση πυρομαχικών και υλικών για την παραγωγή τους και την προσφορά καλύτερων όρων στους παραγωγούς, ώστε να έχουν κίνητρα να επενδύσουν σε νέες εγκαταστάσεις.

Το CSIS, αν και μη κερδοσκοπικός οργανισμός το ίδιο, περιλαμβάνει μεταξύ των δωρητών του σημαντικούς αμυντικούς εργολάβους, συμπεριλαμβανομένων των Lockheed Martin, Boeing και General Dynamics.

Σύμφωνα με το CSIS, η κατάσταση της αμυντικής βιομηχανίας των ΗΠΑ είναι ανεπαρκής για το «σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Η βάση παραγωγής δεν μπορεί να υποστηρίξει μια παρατεταμένη, υψηλής έντασης σύγκρουση, ανέφερε η έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. Στην προσομοίωση του CSIS, τα αποθέματα των ΗΠΑ εξαντλούνταν σε κάποια όπλα, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Javelin και Stinger, των οβίδων 155 mm και των ραντάρ αντιπυροβολικού, καθώς αυτά έχουν σταλεί στην Ουκρανία.

Το think tank υποστηρίζει πως σε μια πιθανή σύγκρουση με την Κίνα για την Ταϊβάν στην πραγματική ζωή, η οποία σύμφωνα με το CSIS αξιολόγησε ότι μπορεί να ξεσπάσει με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, τα αποτελέσματα της προσομοίωσης μπορεί να επαναληφθούν.

«Σε σχεδόν δύο δωδεκάδες επαναλήψεις μιας προσομοίωσης ενός πολέμου ΗΠΑ-Κίνας στο Στενό της Ταϊβάν, οι Ηνωμένες Πολιτείες ξόδεψαν τις περισσότερες φορές πάνω από 5.000 πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε τρεις εβδομάδες σύγκρουσης: 4.000 JASSM, 450 LRASM, 400 Harpoons, και 400 πυραύλους χερσαίας επίθεσης Tomahawk (TLAM)», ανέφερε η έκθεση.

Το think tank προέβλεψε ότι τα LRASM, Long Range Anti-Ship Missiles, θα είχαν ιδιαίτερη σημασία, λαμβάνοντας υπόψη ότι το κινεζικό ναυτικό πιθανότατα θα επιβάλει αποκλεισμό του αυτοδιοικούμενου νησιού.

Οι ΗΠΑ εξάντλησαν το απόθεμά τους από αυτά τα όπλα την πρώτη εβδομάδα σε κάθε επανάληψη της μοντελοποιημένης σύγκρουσης, σημείωσε η CSIS, προσθέτοντας ότι ο χρόνος παραγωγής του όπλου είναι δύο χρόνια.

Η έκθεση εντόπισε μια σειρά από υποκείμενες αδυναμίες, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του Πενταγώνου ως αποκλειστικού αγοραστή όπλων και των κανόνων απόκτησής τους, οι οποίοι δίνουν προτεραιότητα στην «αποτελεσματικότητα και τον έλεγχο του κόστους έναντι της ταχύτητας και της χωρητικότητας».

Οι παραγωγοί δεν απολαμβάνουν προβλέψιμη ζήτηση για πυρομαχικά, η οποία θα μπορούσε να παρέχεται από πολυετή συμβόλαια, για παράδειγμα, εξηγεί η έκθεση. Επομένως, η σοβαρή επένδυση σε κεφάλαιο και προσωπικό «δεν είναι μια σωστή επιχειρηματική απόφαση» για αυτούς.

Οι κανονισμοί των ΗΠΑ για τις εξαγωγές όπλων επεκτείνουν τις καθυστερήσεις για επιπλέον μήνες, ακόμα και χρόνια. Ορισμένα προηγμένα όπλα που προσφέρονται από την Κίνα και τη Ρωσία αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εξαιτίας αυτού και λόγω των χαμηλότερων τιμών τους, ανέφερε η έκθεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα