ΑΘΗΝΑ
11:32
|
02.05.2024
Το έσχατο όπλο των καθηγητών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου είναι η παραίτηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με παραίτηση απειλούν σύσσωμοι οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου με αφορμή το  Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε πρόσφατα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξομοιώνοντας τα πτυχία των δραματικών σχολών με εκείνα του Λυκείου.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων της Δραματικής Σχολής προειδοποίησε με παραίτηση δηλώνοντας αποφασισμένα να πάνε τη μάχη μέχρις εσχάτων μολονότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να χαθεί το διδακτικό έτος με ευθύνη της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, και της κυβέρνησης συνολικά.

«Η κατάληψη της Δραματικής Σχολής συνεχίζεται, εφόσον δεν υπάρχει κάποιο δείγμα θετικής επίλυσης του ζητήματος, με κίνδυνο σε λίγες εβδομάδες να χαθεί οριστικά το έτος σπουδών. Δηλώνουμε, λοιπόν, ότι εάν μέχρι τις 8/2 –οριακή ημερομηνία για την απώλεια του σπουδαστικού έτους– δεν έχουμε έμπρακτες ενδείξεις ότι οδεύουμε προς τροποποίηση του Π.Δ., σύσσωμοι εμείς, οι καθηγητές της Σχολής, θα υποβάλλουμε την παραίτησή μας», ξεκαθαρίζουν οι καθηγητές.

Στον αγώνα έχουν μπει από την αρχή και οι σπουδαστές του Εθνικού, οι οποίοι οργανώνουν σε συνεργασία με τους διδάσκοντες τον αγώνα τους, ζητώντας την έμπρακτη στήριξη της κοινωνίας για να μη διαλυθεί το μέλλον τους.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Καθηγητών αναφέρεται η εγκληματική αδιαφορία των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών που «απαντούν απαξιώνοντας τη σπουδαιότητα του προβλήματος». Τονίζουν δε ότι κυβερνητικά στελέχη σκόπιμα διαδίδουν ότι «οι καλλιτέχνες, με τριετείς σπουδές, θέλουν να πάρουν και πτυχίο ΑΕΙ”, επισημαίνοντας πως πρόσφατα αρθρογράφοι άρχισαν να αποκαλούν “κοινωνικό συντηρητισμό και αναχρονισμό” τη σημασία που δίνουν οι καλλιτέχνες στους τίτλους σπουδών τους. Και δεν διστάζουν να τους κατηγορήσουν ως υποκινούμενους από κόμματα της αντιπολίτευσης!

Αλλά δε λένε λέξη:

  • Για τα ζητήματα που θα ανακύψουν και αφορούν το δικαίωμά τους στη μετέπειτα καλλιτεχνική και εκπαιδευτική τους εξέλιξη.
  • Για τα προβλήματα στην αναγνώριση των σπουδών τους από Ιδρύματα του εξωτερικού.
  • Για τη μείωση των αποδοχών των καλλιτεχνών, αφού θα αμείβονται ως απόφοιτοι Λυκείου.
  • Για την εργασιακή τους ανασφάλεια αλλά και την αποδυνάμωση της επαγγελματικής τους θέσης».

Παράλληλα, νέα κινητοποίηση για το ζήτημα έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη;

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα