ΑΘΗΝΑ
02:54
|
30.03.2023
Την πραγματογνωμοσύνη υπέγραψε ένας ειδικός αναλυτής που υπηρέτησε επί 30 χρόνια στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πραγματογνωμοσύνη που δείχνει πως ήταν «πλαστά» τα μηνύματα SMS  που φέρεται πως αντάλλαξαν μεταξύ τους ο πρώην υπουργός και ο Χρήστος Καλογρίτσας και τα οποία παρουσίασε την περασμένη βδομάδα στο Ειδικό Δικαστήριο, παρουσίασαν σήμερα οι δικηγόροι υπεράσπισης του Νίκου Παππά.

Την πραγματογνωμοσύνη υπέγραψε ένας ειδικός αναλυτής που υπηρέτησε επί 30 χρόνια στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Καλογρίτσας «καίει» Παππά και ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις για το «White House» -  «Στο κάδρο» η «White Porscha»

Ο δικηγόρος του Ν.Παππα, Γιάννης Μαντζουράνης, παρουσιάζοντας στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης του ειδικού Δημητρίου Καλατζή, ανέφερε πως «τα έξι έγγραφα» μηνυμάτων SMS που φέρεται πως αντάλλαξαν ο πρώην υπουργός και ο Καλογρίτσας τόνισε πως:

  • Εμφανίζουν διαφορετική εικόνα.
  • Η ποιότητα αναπαραγωγής ποικίλει.
  • Εντοπίζονται σημεία αλλοίωσης και απόσβεσης στον αποστολέα των μηνυμάτων» καθώς και «πιθανές αποσβέσεις».
  • Εντοπίζεται «σημείο πιθανής ψηφιακής παρέμβασης.
  • Ειδικότερα στο σημείο με τα υποτιθέμενα ποσοστά του SMS, εντοπίζονται ευρήματα κώδικα αναγνώρισης που αποδεικνύουν ότι το εξετασθέν έγγραφο «αποδεικνύει φωτογραφικό αντίγραφο άλλης γενιάς που εκτυπώθηκε από εκτυπωτή με λέιζερ».

Ο πραγματογνώμονας καταλήγει πως από την θεωρητική προσέγγιση της εξέτασης εγγράφων από φωτοτυπικά ή φωτογραφικά αντίγραφα όσο και από την επισκόπηση των διαθεσίμων προς εξέταση εκτυπώσεων:

  • α) Οποιαδήποτε κρίση αναφορικά με τη γνησιότητα προέλευσης ή όχι των εικονιζόμενων στα έγγραφα «Χ1» έως «Χ5» τηλεφωνικών μηνυμάτων δεν μπορεί να γίνει.
  • β) Τα έγγραφα «Χ4α» και «Χ5» (πιθανόν και το έγγραφο «Χ4β») φέρουν αλλοιώσεις του περιεχομένου τους με απόσβεση τμημάτων αριθμών τηλεφώνου».

Καταλήγει, έτσι ,ότι δεν μπορεί να βεβαιωθεί η γνησιότητα προέλευσης των κατατεθειμένων εγγράφων, ενώ κάποια από αυτά έχουν υποστεί αλλοιώσεις.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που είναι ο συνήγορος του Χρήστου Καλογρίτσα, χαρακτήρισε όψιμη την ένσταση που «προδίδει την εμφανή αίσθηση της σύγχυσης» του Νίκου Παππά. Τόνισε δε πως το κινητό του Καλογρίτσα είναι στη διάθεση του δικαστηρίου αρκεί να είναι κι αυτός παρών.

Η δίκη συνεχίστηκε στην πορεία με την εισήγηση της εισαγγελέως επί της ένστασης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξανά ατύχημα με επικίνδυνα χημικά στον ποταμό Οχάιο

Τάση φυγής των τραπεζών από τις επενδύσεις στο Ελληνικό

Πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Αρμενίας

Έκκληση Ίλον Μασκ για εξάμηνο μορατόριουμ σε έρευνες Τ.Ν.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα