ΑΘΗΝΑ
18:21
|
22.04.2024
«Σημειώσαμε τις μεταμορφώσεις στην ηγεσία της χώρας. Αναγκάστηκε ή η ίδια συμφώνησε να υποταχθεί στην αμερικανική επιταγή».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δυσαρέσκεια του Σεργκέι Λαβρόφ για την στάση της Αθήνας, κοινοποίησε μέσω του λογαριασμού της στο twitter η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

«Ήμασταν φίλοι με τους Έλληνες. Σημειώσαμε τις μεταμορφώσεις στην ηγεσία της χώρας. Αναγκάστηκε ή η ίδια συμφώνησε να υποταχθεί στην αμερικανική επιταγή. Βγάλαμε τα συμπεράσματα σε σχέση με εκείνους που τόσο ευχάριστα υποστήριξαν την επιθετικότητα κατά της Ρωσίας», σημειώνεται στο σχετικό tweet της πρεσβείας.

Επαναλαμβάνοντας πρόσφατες τοποθετήσεις του για «μεταμορφώσεις» των ηγεσιών Κύπρου και Ελλάδας τις οποίες η Ρωσία έχει «καταγράψει», παρά το γεγονός ότι είχε με τις χώρες αυτές παραδοσιακές σχέσεις «κοντινής φιλίας», ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης αναφέρει μέσω των tweets που δημοσίευσε χθες η Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα πως αυτή η αλλαγή στάσης «καθρεφτίζει την επιβαλλόμενη γραμμή της επιθετικής αντιπαράθεσης και όχι το συμφέρον των Ελλήνων».

«Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν από τις πιο φιλικές προς εμάς χώρες. Είχαμε έναν τεράστιο αριθμό κοινών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων. Η οικονομική συνεργασία αναπτύσσονταν ενεργά για το καλό των αμοιβαίων συμφερόντων. Η ταχύτητα, με την οποία μετέβησαν όχι μόνο στο «στρατόπεδο» εκείνων που υπέγραψαν τις κυρώσεις, αλλά και στην ομάδα των ηγετών των αντιρωσικών δράσεων, ήταν περίεργη. Καθρεφτίζει την επιβαλλόμενη γραμμή της επιθετικής αντιπαράθεσης και όχι το συμφέρον των Ελλήνων», αναφέρει η ρωσική πρεσβεία στη χώρα μας, απηχώντας τα λόγια του Σεργκέι Λαβρόφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιδρά η Παπούα Νέα Γουινέα στις δηλώσεις Μπάιντεν περί κανιβάλων

Πιέσεις Ε.Ε.-ΝΑΤΟ σε Ελλάδα και Ισπανία για όπλα στο καθεστώς του Κιέβου

Λαβρόφ: Δυτικές πυρηνικές δυνάμεις οι βασικοί χορηγοί της Ουκρανίας

Στο Πακιστάν ο πρόεδρος του Ιράν: Στόχος η εξομάλυνση σχέσεων των δυο χωρών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα