ΑΘΗΝΑ
18:23
|
23.04.2024
Όλες οι τακτικές επιβατικές πτήσεις του αεροδρομίου του Βερολίνου έχουν ακυρωθεί ως αποτέλεσμα της μονοήμερης απεργιακής δράσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το προσωπικό του γερμανικού αεροδρομίου BER στo Βερολίνο, την πρωτεύουσα της Γερμανίας, προχώρησε σε απεργία την Τετάρτη ώστε να πιέσει για μισθολογικές αυξήσεις, ενώ οι αρχές του αεροδρομίου δήλωσαν ότι όλες οι τακτικές επιβατικές πτήσεις έχουν ακυρωθεί ως αποτέλεσμα της απεργιακής δράσης.

Περίπου 300 απογειώσεις και προσγειώσεις με σχεδόν 35.000 επιβάτες είχαν αρχικά προγραμματιστεί για την Τετάρτη, αλλά ακυρώθηκαν καθώς η απεργία ξεκίνησε γύρω στις 3:30 π.μ. τοπική ώρα.

Το συνδικάτο Ver.di κάλεσε το προσωπικό του αεροδρομίου στις υπηρεσίες εδάφους, την ασφάλεια της αεροπορίας και την εταιρεία του αεροδρομίου να απεργήσει στη μισθολογική διαμάχη. Κατέφυγε στη μονοήμερη στάση εργασίας λόγω, όπως δήλωσε, ανεπαρκούς προόδου στις τρεις παράλληλες συνομιλίες για τους μισθούς.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η πίεση είναι αρκετή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Ενρίκο Ρούεμκερ, προσθέτοντας ότι στόχος ήταν η κίνηση στις διαπραγματεύσεις.

Είπε ότι η εταιρεία του αεροδρομίου είχε κάνει μια συλλογική προσφορά διαπραγμάτευσης για 24μηνη σύμβαση εργασία, βάσει της οποίας οι μισθοί θα αυξηθούν κατά 3% την 1η Ιουνίου και κατά άλλο 2% την 1η Μαΐου του επόμενου έτους.

«Όταν δείτε πόσο υψηλός είναι ο πληθωρισμός και σκεφτείτε ότι οι συνάδελφοι από αυτήν την περιοχή δεν είχαν αύξηση μισθού για πολλά πολλά χρόνια, αυτή η προσφορά είναι φυσικά ένα χαστούκι για τους συναδέλφους», είπε ο Ρούεμκερ.

Το σωματείο δήλωσε ότι αναμένει πως πολλοί εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν και όλη η εναέρια κυκλοφορία προς και από το Βερολίνο θα επηρεαστεί από την ολοήμερη απεργία.

Η γερμανική κυβέρνηση συνεδρίασε την Τετάρτη για την ετήσια οικονομική της έκθεση. Μια πηγή δήλωσε στα ειδησεογραφικά μέσα ότι ένα σχέδιο αυτής της έκθεσης προβλέπει τον πληθωρισμό 6% φέτος και 2,8% για το 2024.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ηλεία: Μεγάλη πυρκαγιά στη Ζαχάρω κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Η διπλωματία του πιτόγυρου έχει και τα όριά της…

Ρεκόρ στους τραυματισμούς εργαζομένων στη SpaceX για δεύτερη χρονιά

Το υπερπλεόνασμα ήρθε από τη φοροληστεία και την ακρίβεια, λέει το ΚΚΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα