ΑΘΗΝΑ
20:09
|
20.05.2024
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 63χλμ ΝΑ της Λίνδου και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα. Έγινε αισθητός και στην Κρήτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναστάτωση στα Δωδεκάνησα, ειδικότερα στη Ρόδο, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης (25/1) σημειώθηκε ισχυρός σεισμός στην περιοχή ο οποίος τρόμαξε και ανησύχησε τους κατοίκους.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο σεισμός ήταν 5,7 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 14:37 το μεσημέρι. Το επίκεντρο εντοπίζεται 63χλμ ΝΑ της Λίνδου και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο του σεισμού:

Πάντως ο διδάκτωρ σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σύμφωνα με την τελική μέτρηση ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. «Ευτυχώς», τόνισε, «που το επίκεντρό του ήταν στη θάλασσα, 58 χλμ. νοτιοανατολικά της Λίνδου. Έγινε έντονα αισθητός σε ολόκληρο το νησί και στην ευρύτερη περιοχή. Είναι νωρίς ακόμη να κάνουμε εκτιμήσεις», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Η τελική ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι σήμερα, στις 14:37, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5.9 στην κλίμακα Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 498 χλμ. ανατολικά νοτιοανατολικά των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 58 χλμ. νοτιοανατολικά της Λίνδου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση στους μαθητές

Ιταλία: Γέννησε στο κρουαζιερόπλοιο και σκότωσε το βρέφος

Ναυάγιο στην Πύλο: Ξεκινά στις 21/5 η δίκη για την πολύνεκρη τραγωδία

Η πορτογαλική νεολαία πέφτει στα δόκανα της Ακροδεξιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα