ΑΘΗΝΑ
10:32
|
29.01.2023
Βαρύ κατηγορώ της μεταβατικής προέδρου σε Καστίγιο και «ακραίους διαδηλωτές» για την κρίση στο Περού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόεδρος του Περού Ντίνα Μπολουάρτε κάλεσε σε «πολιτική εκεχειρία», χθες Τρίτη, καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν ξανά στους δρόμους της πρωτεύουσας Λίμα, με συγκρούσεις να ξεσπούν μεταξύ ορισμένων ομάδων και αστυνομικών δυνάμεων, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Τα τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν ότι κάποιοι διαδηλωτές και αστυνομικοί τραυματίστηκαν αν και όχι σοβαρά.

Οι διαμαρτυρίες έχουν μέχρι στιγμής προκαλέσει ζημιές 2 δισεκατομμυρίων Περουβιανών σόλων (473,83 εκατομμύρια ευρώ) στην παραγωγή και 3 δισ. σόλων στις υποδομές, δήλωσε την Τρίτη η μεταβατική πρόεδρος Ντίνα Μπολουάρτε σε ξεχωριστή ενημέρωση.

Η Μπολουάρτε κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο Καστίγιο, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος καθώς έχει κινηθεί εναντίον του έρευνα, για για «στάση» και «συνωμοσία» κατά τη διάρκεια της σχεδόν 17μηνης παραμονής του στην εξουσία. Η μεταβατική πρόεδρος του Περού ισχυρίστηκε επίσης ότι οι διαδηλώσεις έγιναν κατά καιρούς βίαιες λόγω «ακραίων στοιχείων» που συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών, την παράνομη εξόρυξη και το λαθρεμπόριο.

Η κυβερνητική διαχείριση των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης περιλαμβάνει ένα σχέδιο 1,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους και στοχεύει στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις διαδηλώσεις.

Το σχέδιο αποτελείται από μια σειρά προνοιακών διατάξεων, όπως οι συντάξεις και η πρόσβαση στο φυσικό αέριο στα σπίτια, καθώς και επενδύσεις σε δημόσια έργα, στα ορυχεία και τη γεωργία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ-Μέμφις: Διαλύεται η ειδική μονάδα Scorpion, μετά το ξυλοδαρμό του Τάιρ Νίκολς

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Θάνατος διαδηλωτή στη Λίμα καθώς η πολιτική κρίση στο Περού συνεχίζεται

Τέσσερις νεκροί από την κακοκαιρία στη Νέα Ζηλανδία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα