ΑΘΗΝΑ
05:37
|
27.04.2024
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, ακόμα αγνοούνται 9 άτομα, ενώ κατάφεραν να εντοπίσουν 14 ναυτικούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εντοπισμού μελών του πληρώματος φορτηγού πλοίου, με την ονομασία Jintian, που ανατράπηκε και βυθίστηκε ανοιχτά του νοτιοδυτικού τμήματος του ιαπωνικού αρχιπελάγους, στην Ανατολική Σινική Θάλασσα, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, ακόμα αγνοούνται 9 άτομα, ενώ κατάφεραν να εντοπίσουν 14 ναυτικούς.

Ωστόσο, έντεκα από τους δεκατέσσερις «δεν έχουν τις αισθήσεις τους», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού λιμενικού σώματος, που ανέσυρε έξι ναυαγούς και τους μετέφερε στο λιμάνι της Ναγκασάκι (νοτιοδυτική Ιαπωνία).

Το Λιμενικό Σώμα ανέφερε, επίσης, ότι είχε πληροφορίες πως το πλοίο βυθίζεται και ότι το πλήρωμα που αποτελούνταν από 22 άτομα – όλοι Κινέζοι ή πολίτες της Μιανμάρ – είχε μεταφερθεί σε σωσίβιες λέμβους λίγο πριν βυθιστεί το σκάφος.

Οι αρχές ζήτησαν αμέσως βοήθεια από περιπολικά πλοία και αεροσκάφη στην περιοχή δυτικά του Ναγκασάκι, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο, ενώ διευκρίνισε πως ζητήθηκε συνδρομή από κάθε πλοίο, του λιμενικού ή πολεμικού, τόσο της Ιαπωνίας όσο και της Νότιας Κορέας, καθώς και όλων των εμπορικών πλοίων τα οποία έπλεαν σε σχετικά μικρή απόσταση.

Το πλοίο βυθίστηκε στις 2.46 π.μ. τοπική ώρα την Τρίτη, πρόσθεσε, επικαλούμενος άλλα σκάφη στην περιοχή.

Το φορτηγό πλοίο, με εκτόπισμα 6.651 τόνων, καταχωρισμένο στον νηογνώμονα του Χονγκ Κονγκ, με πλήρωμα 22 μελών, 14 υπηκόων Κίνας και 8 υπηκόων Μιανμάρ, εξέπεμψε SOS στις 23:15 χθες Τρίτη (στις 16:15 ώρα Ελλάδας), κατά την ιαπωνική ακτοφυλακή. Βρισκόταν σε δυσπρόσιτη περιοχή, περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά από τα απομακρυσμένα και ακατοίκητα νησιά Ντάντζο.

Το ναυάγιο του Jintian καταγράφηκε καθώς η Ιαπωνία και ευρύτερα η ανατολική Ασία πλήττεται από ασυνήθιστο κύμα ψύχους. Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν ανέβηκαν πολύ πάνω από το μηδέν, κυμάνθηκαν περί τους 3° Κελσίου.

Ακόμη παραμένει άγνωστη η αιτία του ναυαγίου του φορτηγού, που μετέφερε ξυλεία. Πάντως κατά την ιαπωνική ακτοφυλακή, στην περιοχή έπνεαν σφοδροί άνεμοι όταν το Jintian εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Άλλο πλοίο προσάραξε εν μέσω ισχυρών ανέμων στην Οκινάουα χθες Τρίτη. Τα 19 μέλη του πληρώματός του διασώθηκαν, μετέδωσαν ΜΜΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα