ΑΘΗΝΑ
15:47
|
26.04.2024
Μια τέτοια κίνηση θα ωθούσε την παραγωγή συμβατικών πυρομαχικών σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από τον πόλεμο της Κορέας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ φέρεται να σχεδιάζει να υποβληθεί στην πιο «επιθετική προσπάθεια εκσυγχρονισμού» του εδώ και σχεδόν 40 χρόνια, σύμφωνα με έκθεση του στρατού, που είδαν οι New York Times, καθώς το Πεντάγωνο στοχεύει να ενισχύσει την παραγωγή όπλων για την Ουκρανία.

Η προσπάθεια θα περιλαμβάνει προφανώς την επέκταση των εργοστασίων και τη δέσμευση νέων παραγωγών προκειμένου να επιτευχθεί 500% ώθηση στην παραγωγή βλημάτων πυροβολικού εντός δύο ετών, ισχυρίζεται η εφημερίδα. Σημειώνεται ότι μια τέτοια κίνηση θα ωθούσε την παραγωγή συμβατικών πυρομαχικών σε επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί από τον πόλεμο της Κορέας στις αρχές της δεκαετίας του 1950.

Πριν τον Φεβρουάριο του 2022, ο αμερικανικός στρατός παρήγαγε περίπου 14.400 βλήματα πυροβολικού το μήνα, σύμφωνα με τους NYT. Ωστόσο, με το Κίεβο να απαιτεί περισσότερα όπλα και πυρομαχικά από την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της, το Πεντάγωνο τριπλασίασε τους στόχους παραγωγής τον περασμένο Σεπτέμβριο και στη συνέχεια τους διπλασίασε τον Ιανουάριο και τώρα παράγει έως και 90.000 οβίδες το μήνα.

Το πρακτορείο συνεχίζει αναφέροντας ότι το Υπουργείο Άμυνας σκοπεύει να δαπανήσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως για τα επόμενα 15 χρόνια για να εκσυγχρονίσει τις κρατικές εγκαταστάσεις παραγωγής πυρομαχικών, αυξάνοντας την αυτοματοποίηση και την ικανότητα παραγωγής πυρομαχικών πιο γρήγορα.

«Σε προηγούμενες συγκρούσεις, είχαμε αποθέματα που ήταν επαρκή για τη σύγκρουση», είπε στους NYT ο ανώτατος αξιωματούχος εξαγορών του στρατού, Ντάγκλας Ρ. Μπούσιν. «Σε αυτή την περίπτωση, επιδιώκουμε να αυξήσουμε την παραγωγή για να διατηρήσουμε το απόθεμά μας για κάποιο άλλο ενδεχόμενο, αλλά και για να προσφέρουμε σε έναν σύμμαχο».

Ξανά πιθανή η αποστολή Abrams στην Ουκρανία

Αν και τις προηγούμενες μέρες Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως δε θα σταλούν άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία, το CNN ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν «ολοκληρώνει» τα σχέδια για την αποστολή περίπου 30 αρμάτων μάχης M1 Abrams στο Κίεβο.

Το Reuters ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ΗΠΑ μπορεί να ετοιμάζονται να στείλουν «δεκάδες» τανκς Abrams στο Κίεβο, αλλά σημείωσε ότι η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μήνες.

Η Ρωσία συνεχίζει να επιμένει ότι οι παραδόσεις δυτικών όπλων στην Ουκρανία χρησιμεύουν μόνο στην παράταση της σύγκρουσης και τελικά δεν θα έχουν σημαντική επίδραση στην έκβασή της.

Όσον αφορά την παράδοση των αμερικανικών αρμάτων μάχης, ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, δήλωσε ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε «κατάφωρη πρόκληση» κατά της Μόσχας και προειδοποίησε ότι τα τανκς, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός του ΝΑΤΟ αποστέλλεται στην Ουκρανία, «χωρίς κάθε αμφιβολία θα καταστραφούν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα