ΑΘΗΝΑ
23:00
|
18.05.2024
Δεν περνά πλέον μέρα δίχως να αυξάνουν τα θύματα των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων. Σήμερα δολοφονήθηκαν δύο νεαροί 17 και 20 ετών σε Ιερουσαλήμ και Τζενίν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με διαφορά λίγων ωρών Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν σήμερα δύο Παλαιστίνιους νεαρούς αυξάνοντας από την αρχή του 2023 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων τους σε 20.

Πρώτος σκοτώθηκε ο 20χρονος Αρίφ Αμπντούλ Νάσερ Λαχλούλχ από προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στη Δυτική Όχθη. Ο νεαρός κατηγορήθηκε ότι επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι σε στρατιώτη κοντά σε φυλάκιο του στρατού στον εβραϊκό εποικισμό Καντουμίμ.

Λίγες ώρες αργότερα, σήμερα το απόγευμα,  ο 17χρονος Μοχάμεντ Αλί άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Χαντάσα της Ιερουσαλήμ.

Εικόνα

Είχε πληγωθεί θανάσιμα στο στήθος από τις σφαίρες ισραηλινού στρατιώτη στη διάρκεια εφόδου του στρατού στον καταυλισμό Σουφάτ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, στη διάρκεια της οποίας πάνοπλοι Ισραηλινοί στρατιώτες έπνιξαν τον οικισμό με χημικά δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Ο άδικος θάνατος του 17χρονου Παλαιστίνιου σήμανε την έναρξη τριήμερης γενικής απεργίας στον προσφυγικό καταυλισμό Σουφάτ, όπου έζησε τη σύντομη ζωή του.

Ο θάνατος των δύο νεαρών αυξάνει σε 20 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινές επιθέσεις από την αρχή του 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα