ΑΘΗΝΑ
00:53
|
25.04.2024
Εννέα νεκρούς Παλαιστίνιους και 13 τραυματίες άφησε πίσω της η μεγάλης κλίμακας επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στην πολύπαθη πόλη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλη δύναμη των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής εισέβαλε σήμερα το πρωί στην πόλη της Τζενίν στη Δυτική Όχθη και τον γειτονικό προσφυγικό καταυλισμό, κλιμακώνοντας ακόμα περισσότερο τη βία που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, με τοπικές πηγές να κάνουν λόγο για δολοφονική βία που η πολύπαθη πόλη δεν έχει δει εδώ και χρόνια.

Ισραηλινά ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης και το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας κάνουν λόγο για εννέα νεκρούς Παλαιστίνιους – ανάμεσά τους και μία 60χρονη γυναίκα – ενώ η Παλαιστίνια υπουργός Υγείας έκανε λόγο και για τουλάχιστον 20 τραυματίες από τους οποίους 4 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το υπουργείο επεσήμανε ότι όλοι οι τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, υπέστησαν τραύματα από πυροβολισμό στο στήθος, τους ώμους, την κοιλιά και τα κάτω άκρα, ενώ οι κατοχικές δυνάμεις έριξαν δακρυγόνα ακόμα και μέσα στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της πόλης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι Ισραηλινοί στρατιώτες αναπτύχθηκαν, νωρίς το πρωί, σε μεγάλο τμήμα της πόλης, πυροδοτώντας την αντίδραση των κατοίκων, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές πήραν θέσεις σε στέγες σπιτιών.

Οι βαριά οπλισμένοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον νεαρών που προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδό τους στην πόλη, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας κόσμο αδιακρίτως.

Πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο για επείγουσα περίθαλψη, όπου ένας από αυτούς υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του. Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ο πρώτος νεκρός ήταν ο 24χρονος Σαέμπ Ισάμ Μαχμούντ Ιζρέικι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, που επικαλείται τον ραδιοφωνικό σταθμό Voice of Palestine, νεκρός είναι επίσης ο 26 χρονος Εζεντίν Σαλαχάτ.

Οι δυνάμεις του στρατού διέκοψαν την παροχή ρεύματος στο στρατόπεδο, αρνήθηκαν την πρόσβαση σε παραϊατρικό προσωπικό και δημοσιογράφους σε αυτό και στόχευσαν άμεσα ένα ασθενοφόρο.

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγεχ κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη και τους διεθνείς οργανισμούς να «επέμβουν άμεσα για να σταματήσει η σφαγή κατά του παλαιστινιακού λαού», ενώ ζήτησε και από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό να παρέμβει για την απομάκρυνση των τραυματιών.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, έκανε λόγο για «μια σφαγή που πραγματοποιήθηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση κατοχής, στη σκιά της διεθνούς σιωπής που ενθαρρύνει τις σφαγές κατά του παλαιστινιακού λαού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα