ΑΘΗΝΑ
06:14
|
19.05.2024
Αποφασίστηκε εκ νέου η προληπτική κράτηση του συντρόφου της Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι και του Ιταλού, ευρωβουλευτή Νικολό Ταλαμάνκα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ούτε αυτή τη φορά ικανοποίησαν το αίτημα αποφυλάκισης του συντρόφου της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, και του Ιταλού ευρωβουλευτή Νικολό Ταλαμάνκα τα μέλη του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βρυξελλών αναφέρει συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οι Φ.Τ. και Ν. Φ-Τ. εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του τμήματος του συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.Με διαταγή που εκδόθηκε σήμερα το απόγευμα, η αίθουσα του συμβουλίου επιβεβαίωσε την προληπτική κράτηση των Φ.Τ. και Ν. Φ.-Τ.

Εάν στην απόφαση αυτή ασκηθεί έφεση εντός 24 ωρών, οι ενδιαφερόμενοι θα εμφανιστούν ενώπιον του κατηγορητηρίου στο Εφετείο των Βρυξελλών εντός δεκαπέντε ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν, δε θα κοινοποιηθούν περαιτέρω πληροφορίες.

Ο Τύπος θα ενημερώνεται για νεότερες εξελίξεις με δελτίο Tύπου».

Ελεύθερες η σύζυγος και η κόρη του Παντσέρι

Αντίθετα, στο πλαίσιο του παζαριού που έχουν ξεκινήσει με τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, τα μέλη του προδικαστικού συμβουλίου αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερες την σύζυγο και την κόρη του τελευταίου.

Qatargate: Παραμένουν προφυλακισμένοι oι Φραντσέσκο Τζιόρτζι και Νίκολο  Φίγκα Ταλαμάνκα | Ειδήσεις για την Οικονομία | newmoney

Ο Δημητρακόπολους διέψευσε τον Πολωνό ευρωβουλευτή

Νωρίτερα, σήμερα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, διέψευσε λέγοντας πως πρόκειται για νέα «βόμβα ψεύδους» τους ισχυρισμούς του Πολωνού συντηρητικού ευρωβουλευτή, Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι, που δήλωσε την περασμένη Τρίτη σε πολωνικό τηλεοπτικό σταθμό πως η Ελληνίδα συνάδελφός του «την παρακολουθούσαν οι μυστικές υπηρεσίες δύο χωρών και η βελγική Αστυνομία, για τις σχέσεις της όχι με το Κατάρ, αλλά με την Ρωσία».

Βόμβα» μεγατόνων για την Εύα Καϊλή: Μυστικές υπηρεσίες την παρακολουθούσαν  για έμμισθες σχέσεις με τη Ρωσία! Διαψεύδει η Καϊλή

«Τα ανωτέρω είναι ψευδή, συκοφαντικά και πλήττουν βάναυσα την προσωπικότητα της κυρίας Εύας Καϊλή», επισημαίνει ο συνήγορός του, ανακοινώνοντας πως η Εύα Καϊλή θα προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης κατά του Πολωνού ευρωβουλευτή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα