ΑΘΗΝΑ
04:00
|
25.05.2024
Την ώρα που η κακοκαιρία κορυφώνεται, πλημμύρισε νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα, με αποτέλεσμα η πυροσβεστική να απομακρύνει τα παιδιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αν και αναμενόμενη, ήρθε νωρίτερα η κακοκαιρία στην Αττική, όπως λένε οι μετεωρολόγοι. Και η πρωτεύουσα με συνέπεια ήταν και πάλι απροετοίμαστη για τη νεροποντή διαρκείας.

Με απόφαση της Περιφέρειας και κατόπιν σχετικής διαβούλευσης του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με τους δημάρχους της Αττικής, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα σε όλη την Αττική, όλα τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, για προληπτικούς λόγους, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων. Επίσης, ο περιφερειάρχης συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες του Υπ. Πολιτικής Προστασίας.

«Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά. Προτεραιότητά μας η ασφάλεια τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης. «Θα βγει ανακοίνωση ώστε τα απογευματινά και εσπερινά να μην λειτουργήσουν. Για λόγους πρόληψης ώστε να μην υπάρχει υπερβολή στην κίνηση. Τα παιδιά να μείνουν στα σχολεία μέχρι να περάσει το φαινόμενα, παρά να προσπαθήσει κάποιος να μετακινηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν την κορύφωση της κακοκαιρίας στο Λεκανοπέδιο από τις 2 το μεσημέρι ως και τις 5 το απόγευμα, χρονικό διάστημα που χαρακτηρίζεται αιχμής καθώς μεταξύ άλλων οι μαθητές επιστρέφουν στα σπίτια τους. Το ενδεχόμενο να υπάρξει κυκλοφοριακή συμφόρηση αποτελεί έναν ακόμη «πονοκέφαλο» για την πυροσβεστική, που συστήνει, όπως και η Πολιτική Προστασία με τα μηνύματα στο 112, να περιοριστούν όσο γίνεται οι μετακινήσεις.

Πλημμύρισε σχολείο στην Καλλιθέα

Νωρίτερα σήμερα, πλημμύρισε το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν σήμερα (26/01) στις περισσότερες περιοχές της χώρας και της Αττικής. Το προαύλιο γέμισε με πάρα πολλά νερά και οι γονείς μαζί με δασκάλους και την πυροσβεστική απομακρύνουν τα παιδιά για λόγους ασφαλείας.

Διακοπή μετρό

Η γραμμή 1 του ΗΣΑΠ έχει τεθεί εκτός λειτουργίας εξαιτίας της διακοπής ρεύματος ενώ πολύ σοβαρά προβλήματα λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων αντιμετωπίζουν τα ΜΜΜ. Αυτή τη στιγμή η κίνηση των συρμών γίνεται στο τμήμα Πειραιάς- Ανω Πατήσια και αντίστροφα.

Νωρίτερα, υπηρξε ολιγόλεπτη προσωρινή παραμονή των συρμων στους σταθμούς της Γραμμής 1. Σημειωθηκε διακοπή ρεύματος στο ΚΕΛ της Ειρήνης και γίνεται επανεκκίνηση των συστημάτων λειτουργίας. 

Διακοπές ρεύματος

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και διακοπές ρεύματος έχει φέρει στην Αττική η κακοκαιρία. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, προβλήματα αντιμετωπίζουν περιοχές της Αθήνας -και συγκεκριμένα αναφορές έχουν γίνει για το Παγκράτι- αλλά και περιοχές των νοτίων προαστίων.

Ωστόσο, τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση δεν είναι προς το παρόν μεγάλα, καθώς φαίνεται ότι γίνεται αντικατάσταση της βλάβης μέσα σε 10 με 15 λεπτά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσημη επίσκεψη ξεκινά στην Ελλάδα η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας

Ξεπέρασαν τους 38.857 οι νεκροί στη Γάζα…

Κιλκίς: Ελεύθερος ο κτηνοτρόφος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 45χρονο

Ευρωεκλογές: Πού ψηφίζεις-Ανακοινώθηκαν όλα τα εκλογικά κέντρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα