ΑΘΗΝΑ
03:32
|
27.04.2024
Φόβοι κλιμάκωσης μετά τη χθεσινή δολοφονική επιδρομή στη Τζενίν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολλαπλές αεροπορικές επιθέσεις στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, εξαπέλυσε το Ισραήλ, μια ημέρα μετά την επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν, σκοτώνοντας εννέα Παλαιστίνιους και σηματοδοτώντας μια από τις πιο θανατηφόρες επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής, εδώ και χρόνια.

Τοπικές πηγές στη Γάζα ανέφεραν ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν τον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μαγκάζι στο κέντρο της επικράτειας με τουλάχιστον 13 χτυπήματα τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ χτυπήθηκε και η συνοικία Αλ Ζατούν, στα νότια της πόλης της Γάζας , καθώς και μια ανοιχτή περιοχή ανατολικά του Μπέιτ Χανούν, στη βόρεια Γάζα.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα και μια «επιφυλακτική ηρεμία», κυριαρχεί έκτοτε, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Al Jazeera στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός, υποστήριξε ότι οι πρωινές επιθέσεις στη Γάζα, μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον κόσμο με 2,1 εκατομμύρια κατοίκους, ακολούθησαν μετά την εκτόξευση δύο ρουκετών προς το Ισραήλ περίπου τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα, οι οποίοι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία από το σύστημα αεράμυνας πάνω από την πόλη Ασκελόν, περίπου 12 χιλιόμετρα βόρεια της Γάζας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Χαζέμ Κασέμ, είπε ότι οι ένοπλες ομάδες στη Γάζα «θα συνεχίσουν να εκτελούν το καθήκον τους να υπερασπιστούν τον παλαιστινιακό λαό και θα παραμείνουν η ασπίδα και το σπαθί του λαού».

Στη Γάζα, υπάρχουν φόβοι ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις, μετά την επιδρομή στην Τζενίν, αποτελούν ένδειξη μιας μεγαλύτερης κλιμάκωσης, μόλις πέντε μήνες μετά την τελευταία μεγάλη ισραηλινή επίθεση στην αποκλεισμένη περιοχή που άφησε πίσω της τουλάχιστον 49 νεκρούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα