ΑΘΗΝΑ
14:31
|
20.04.2024
Η απόφαση ελήφθη με την δικαιολογία πως οι ιστοσελίδες της CIA και του FBI δημοσίευσαν ανακριβές υλικό και πληροφορίες που δυσφημούν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις ιστοσελίδες της CIA και του FBI με την κατηγορία πως διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες μπλόκαρε από σήμερα η ρωσική αρχή τηλεπικοινωνιών «Roskomnadzor».

Στην ανακοίνωσή της η Roskomnadzor εξηγεί πως απέκλεισε την πρόσβαση σε έναν αριθμό πηγών «που ανήκουν σε κρατικές δομές εχθρικών χωρών επειδή διαδίδουν υλικό που στοχεύει στην αποσταθεροποίηση της κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης στην Ρωσία».

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS που επικαλείται την Roskomandzor οι ιστοσελίδες της CIA και του FBI δημοσίευσαν ανακριβές υλικό και πληροφορίες που δυσφημούν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, κάτι που στη Ρωσία συνιστά εδώ και καιρό ποινικό αδίκημα, που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και πέντε έτη. Η σκόπιμη διάδοση «ψευδών πληροφοριών» για τον ρωσικό στρατό επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης έως και 15 έτη.

FBI and CIA give differing accounts to lawmakers on Russia's motives in  2016 hacks - The Washington Post

Μέσα στους τελευταίους 11 μήνες, η Roskomnadzor έχει αποκλείσει δυτικά Μέσα Ενημέρωσης, ορισμένες ξένες ιστοσελίδες και πλατφόρμες Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης μεταξύ των οποίων το Facebook, το Instagram και το Twitter, απαντώντας σε ανάλογα μέτρα που ξεκίνησαν πρώτα ΗΠΑ και ΕΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα