ΑΘΗΝΑ
02:06
|
24.04.2024
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επιστρατεύει τον διευθυντή της CIA και τον υπουργό Εξωτερικών Α.Μπλίνκεν σε Ισραήλ και Παλαιστίνη εξισώνοντας θύτη με θύμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης που προκαλούν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη οι εντεινόμενες επιχειρήσεις και έφοδοι του στρατού στη Δυτική Όχθη υποστηρίζει πως καταβάλει από το βράδυ της Πέμπτης στο Τελ Αβίβ ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, ο Μπερνς  έφθασε στο Ισραήλ στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης για την προετοιμασία της περιοδείας που ξεκινά την Κυριακή  και ολοκληρώνει την Τρίτη,31 Ιανουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν σε Αίγυπτο, Ισραήλ και κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ωστόσο οι προσπάθειες «αποκλιμάκωσης» είναι κάλπικες καθώς η κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν στηρίζει τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στα παλαιστινιακά εδάφη και τις αντιμετωπίζει σαν επιχειρήσεις «εξουδετέρωσης τρομοκρατικών απειλών».

Αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών όπως η βοηθός υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπάρμπαρα Λιφ μιλώντας σε δημοσιογράφους αφού εξέφρασε υποκριτικά «λύπη» και «ανησυχία» για τους 11 Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν χτες σε Τζενίν και αλ Ραμ από ισραηλινά πυρά δικαιολόγησε την εισβολή στον προσφυγικό καταυλισμό λέγοντας πως υπήρχε «ωρολογιακή βόμβα» που έπρεπε να εξουδετερωθεί.

Η ίδια διαφώνησε με την απόφαση της Παλαιστινιακής Αρχής να διακόψει από χτες βράδυ τη συνεργασία με τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις απευθύνοντας έκκληση για ψυχραιμία προς όλες τις πλευρές με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης.

Πάντως, ο Γουίλιαμ Μπερνς, (όπως και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν που αναμένεται την Κυριακή στο Κάιρο και μετά σε Ιερουσαλήμ και Ραμάλα ως την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου) αναμένεται επίσης να μεταβεί και στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης όπου θα συναντηθεί με στελέχη της Παλαιστινιακής Αρχής. Δεν αποκλείεται στη συνέχεια να μεταβεί και Αίγυπτο.

Παράλληλα, απόψε αναμένεται έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά από αίτημα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Κίνας και της Γαλλίας. Η συνεδρίαση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και δεν αναμένεται να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα