ΑΘΗΝΑ
05:48
|
02.05.2024
Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο έγκλημα του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων και καλεί τον λαό να εκφράσει πιο ενεργά την πολύμορφη αλληλεγγύη του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το νέο μακελειό που προκάλεσε χτες ο ισραηλινός λαός σε βάρος Παλαιστινίων προσφυγικού καταυλισμού στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης καταδίκασε σήμερα με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Επισημαίνει πως η ισραηλινή νέα κυβέρνηση οξύνει καθημερινά τις κατοχικές πρακτικές σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και τονίζει πως η εισβολή στην Τζενίν προκάλεσε το θάνατο 11 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό δεκάδων  που είναι ο μεγαλύτερος απολογισμός νεκρών σε ισραηλινή επιχείρηση στη Δυτική Όχθη εδώ και πολλά χρόνια.

Και η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Οι ισραηλινές δυνάμεις, που δεν δίστασαν να ρίξουν σκοπίμως δακρυγόνα στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της Τζενίν, έδειξαν για άλλη μια φορά σε όλη την ανθρωπότητα την αποκρουστική βαρβαρότητα της ισραηλινής κατοχής.

Η σημερινή κυβέρνηση του Ισραήλ, που απολαμβάνει την πάγια στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και με την συγκρότησή της δέχτηκε τα συγχαρητήρια και της ρωσικής ηγεσίας, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα ύπαρξής της, από την αρχή του έτους, έχει σκοτώσει 24 Παλαιστινίους πολίτες.

Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο έγκλημα του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων και καλεί τον λαό να συνεχίσει να εκφράζει ακόμη πιο ενεργά την πολύμορφη αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα