ΑΘΗΝΑ
23:02
|
25.04.2024
Ο δήμος Αθηναίων και η αστυνομία έδωσαν άδεια στη Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει συγκέντρωση για τα Ίμια στην πλατεία Ρηγίλλης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο δήμος Αθηναίων και η αστυνομία έδωσαν άδεια στη Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει συγκέντρωση για τα Ίμια στην πλατεία Ρηγίλλης, αναφαίρει ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αδειοδότηση συμβαίνει παρά την αναζήτηση από την κυβέρνηση για τρόπους ώστε να απαγορεύσει την κάθοδο στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη.

Η δημοτική κίνηση Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, με ανάρτησή της στο Facebook, καταγγέλλει «τις πολιτικές διευκολύνσεις της δημαρχίας Μπακογιάννη και της κυβέρνησης στο κόμμα των υπερασπιστών του ναζισμού και του φασισμού στον τόπο μας, των καταδικασμένων στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας, των καταδικασμένων ακόμα και από την αστική δικαιοσύνη για εγκλήματα και τις δολοφονίες».

Συνεχίζει προσθέτοντας ότι «θα συμβάλλουμε μαζί με το αντιφασιστικό αντιρατσιστικό αντιπολεμικό διεθνιστικό κίνημα ώστε τα ναζιστικά αποβράσματα να μην πραγματοποιήσουν τη φιέστα τους! Αθήνα πόλη αντιφασιστική Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας!»

Σε αντίδραση στην απόφαση του δημάρχου και της αστυνομίας, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 4 στην πλατεία Ρηγίλλης.

Το κάλεσμα:

Από νωρίς το πρωί το αντιφασιστικό κίνημα βρίσκεται στην πλατεία Ρηγίλλης στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Η πλατεία Ρηγίλλης ήταν, είναι και θα είναι αντιφασιστική, αντιπολεμική, διεθνιστική. Θα είμαστε εδώ μέχρι να διασφαλίσουμε ότι η πανελλαδική ναζιστική φιέστα που έχει εξαγγείλει η ΧΑ δεν θα πραγματοποιηθεί. Καταγγέλλουμε τον δήμαρχο Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη και της ηγεσία της αστυνομίας που έδωσαν άδεια στους νεοναζί της ΧΑ να πραγματοποιήσουν δημόσια συγκέντρωση.

Καλούμε όλες και όλους στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 4 στην πλατεία Ρηγίλλης.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά

Κριθαρίδης: Αδιανόητη η άδεια Μπακογιάννη-ΕΛΑΣ στη ναζιστική φιέστα των χρυσαυγιτών για τα Ίμια

«Ναζιστική φιέστα έχει εξαγγείλει η Χρυσή Αυγή σήμερα στις 19:00 στην πλατεία Ρηγίλλης για τα Ίμια και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μαζί με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έσπευσαν να δώσουν άδεια στα ακροδεξιά μορφώματα για να πραγματοποιήσουν τη συγκεκριμένη δημόσια συγκέντρωση», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Ο κ. Κριθαρίδης επισημαίνει ακόμα ότι «οι ίδιοι δηλαδή, που απαγορεύουν σωρηδόν τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων, των φοιτητών και της νεολαίας, κλείνουν το μάτι στους φασίστες που δήθεν θέλει να τους απαγορεύσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη την κάθοδο στις εκλογές και τους επιτρέπουν την αποψινή ναζιστική φιέστα. Η απόφαση αυτή είναι αδιανόητη και προκλητική και καλούμε για την άμεση ανάκληση της, καθώς πρόκειται για μια ντροπιαστική κίνηση Μπακογιάννη-ΕΛΑΣ».

Και η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 καταλήγει: «Να απαγορευτεί η ναζιστική φιέστα και να σταματήσει η εξουσία, κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, ΕΛΑΣ κλπ να υποθάλπουν τους νεοναζί εγκληματίες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα