ΑΘΗΝΑ
14:14
|
02.05.2024
Η Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α ενημερώθηκε για περιστατικό παράνομης θήρας σε ένα από τα αλοπήγια της Αλυκής Άσπρης στην περιοχή της Φοινικιάς στο Μεσολόγγι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α) ενημερώθηκε από επισκέπτες για περιστατικό παράνομης θήρας σε ένα από τα αλοπήγια της Αλυκής Άσπρης στην περιοχή της Φοινικιάς, την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το περιστατικό κατέγραψαν οι κ.κ. Χαρέλος Λάμπρος (πρώην εξωτερικός συνεργάτης εποπτείας -φύλαξης της Μονάδας Διαχείρισης) και Κωνσταντίνος Ξηρός (Φύλακας Αττικού Ζωολογικού Πάρκου) κατά την επίσκεψή τους για παρατήρηση και φωτογράφιση ειδών ορνιθοπανίδας και ειδοποίησαν άμεσα το Δασαρχείο Μεσολογγίου.

Οι δύο επισκέπτες βρέθηκαν μπροστά σε ένα νεκρό μαχητή (Philomachus pugnax) και ένα νεκρό φοινικόπτερo (Phoenicopterus ruber), ενώ περισυνέλλεξαν ένα τραυματισμένο νεαρό φοινικόπτερο, το οποίο έφερε σοβαρά τραύματα στο σώμα και στη φτερούγα του, και το οποίο έστειλαν στο Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα.

Στην Αλυκή της Άσπρης απαγορεύεται το κυνήγι βάση της Δ’ Κυνηγετικής διάταξης καθώς βρίσκεται εντός περιοχής Natura 2000 με κωδικούς Ειδική Ζώνη Διατήρησης GR2310001 & Ζώνη Ειδικής Προστασίας GR2310015 ενώ η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως Ζώνη Προστασίας του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού Περιφερειακή Περιοχή 5.

Θανάτωση και τραυματισμός ειδών ορνιθοπανίδας στις Αλυκές Μεσολογγίου Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου…

Posted by Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου & ΠΠ Δυτικής Στερεάς Ελλάδας on Friday, January 27, 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA- Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

ΣΕΤΕΠΕ : Το Δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα