ΑΘΗΝΑ
11:51
|
20.04.2024
Ο Σεργκέι Ριάμπκοφ θα έχει συνάντηση με τη νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Μόσχα, Λιν Τρέισι, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ θα έχει συνάντηση με τη Λιν Τρέισι, τη νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Μόσχα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA το Σάββατο.

Σύμφωνα με το Reuters, η Τρέισι έφτασε στη Μόσχα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε την Παρασκευή ότι η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ δεν θα βελτιώσει τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών εξαιτίας αυτού που αποκάλεσε τον συνεχιζόμενο «υβριδικό πόλεμο» της Ουάσιγκτον κατά της Ρωσίας.

Οι σχέσεις μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Μόσχας βρίσκονται στο ναδίρ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο. Η Ρωσία θεωρεί ότι σε αυτό τον πόλεμο αντιμετωπίζει αυτό που λέγεται ότι είναι μια επιθετική και επεκτατική συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ενώ το Κίεβο και οι σύμμαχοί του αποκαλούν τις ενέργειες της Ρωσίας απρόκλητη αρπαγή γης.

Σύμφωνα με τον Ριάμπκοφ, η παραδοσιακή επίδοση αντιγράφων διαπιστευτηρίων από την Τρέισι έχει ήδη συμφωνηθεί.

«Θα γίνει κυριολεκτικά στις αρχές της εβδομάδας. Αναμένεται να μου γίνει η μεταφορά των αντιγράφων των διαπιστευτηρίων από την Πρέσβειρα Τρέισι», είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα