ΑΘΗΝΑ
03:30
|
25.04.2024
Συνολικά 139 Αφγανοί μετανάστες, που εισήλθαν παράνομα στην Τουρκία, απελάθηκαν το Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνολικά 139 Αφγανοί μετανάστες, που εισήλθαν παράνομα στην Τουρκία, απελάθηκαν το Σάββατο, δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μετανάστευσης της Τουρκίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Στο πλαίσιο των εργασιών που διεξάγονται σύμφωνα με το Έγγραφο Στρατηγικής Παράτυπης Μετανάστευσης και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, μετανάστες, που δεν διαθέτουν έγκυρα έγγραφα για να διαμένουν νόμιμα στην Τουρκία, αποστέλλονται στις χώρες καταγωγής τους με πτήσεις τσάρτερ, αναφέρει το Middle East Monitor.

Αφού πέρασαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων των υγειονομικών ελέγχων και των μέτρων που σχετίζονται με την ασφάλεια, οι μετανάστες απελάθηκαν στο Αφγανιστάν, είπε ο Σάβας Ουνλού σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

Τονίζοντας ότι η Τουρκία διοργάνωσε εννέα πτήσεις τσάρτερ το 2023, ο Ουνλού είπε: «Έχουμε απελάσει 8.571 παράτυπους μετανάστες από τη χώρα μας μέχρι στιγμής φέτος. Αυτό δεν περιλαμβάνει αυτούς τους 139 μετανάστες».

Ο Ουνλού πρόσθεσε ότι ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της Τουρκίας για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης, ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στα σύνορα της χώρας για παράνομη είσοδο το 2022 μειώθηκε κατά 38% σε σύγκριση με το 2021.

«Από το 2016 έχουν αποτραπεί 2,7 εκατομμύρια παράτυποι μετανάστες να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας», είπε.

Η Τουρκία είναι βασικό σημείο διέλευσης για τους αιτούντες άσυλο που στοχεύουν να περάσουν στην Ευρώπη για να ξεκινήσουν νέες ζωές, ειδικά εκείνων που φεύγουν από τον πόλεμο και τις διώξεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα