ΑΘΗΝΑ
06:55
|
02.04.2023
Περισσότερα ερωτηματικά αντί απαντήσεις προκάλεσε ο εντοπισμός της σορού 15χρονου μαθητή που αγνοούνταν επί 100 μέρες στην Κίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εδώ και τρεις μήνες η μυστηριώδης εξαφάνιση του 15χρονου Χου Χινγιού από οικοτροφείο της νότιας επαρχίας Τζιανγκσί της Κίνας είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σε εκατομμύρια Κινέζους.

Η περίπτωση της εξαφάνισης του 15χρονου έθεσε μυριάδες ερωτηματικά και προκάλεσε δεκάδες θεωρίες για την πιθανή τύχη του ώσπου μετά από εξονυχιστικές αστυνομικές έρευνες, τελικά βρέθηκε η σορός του την Κυριακή.

Μετά από 100 μέρες αγωνίας, ο Χου βρέθηκε τελικά νεκρός σε ένα δάσος κοντά στο σχολείο του και η ταυτότητά του εξακριβώθηκε με τεστ DNA.

Όμως ο εντοπισμός της σορού προκάλεσε περισσότερα ερωτήματα αντί για απαντήσεις. Πρώτα από όλα πολλοί έσπευσαν να αναρωτηθούν γιατί δεν εντοπίστηκε νωρίτερα η σορός του αγοριού μολονότι είχαν προηγηθεί έρευνες και στο συγκεκριμένο δάσος με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας με drone και θερμικές κάμερες.

Πολλοί επίσης σχολίασαν δυσμενώς το γεγονός πως οι έρευνες των αρχών απέτυχαν επί 100 μέρες ενώ το πτώμα του άτυχου μαθητή βρέθηκε σε απόσταση 5 λεπτών από το σχολείο στο οποίο χάθηκε. Επίσης αρκετοί ήταν εκείνοι που έθεσαν στο τραπέζι το γεγονός πως η εξαφάνιση του παιδιού έγινε σε μία χώρα όπως η Κίνα, στην οποία καταγράφονται οι κινήσεις δισεκατομμυρίων ατόμων σε κάμερες.

Ο έφηβος γράφτηκε στο ιδιωτικό γυμνάσιο-οικοτροφείο, Ζιγιουάν,  τον περασμένο Οκτώβριο και τα ίχνη του χάθηκαν στις 14 του ίδιου μήνα.

Η μυστηριώδης εξαφάνισή του απασχόλησε την Κυριακή ακόμη και την κυβερνητική εφημερίδα «Λαϊκή Ημερησία» του Πεκίνου, που κάλεσε τις αρχές να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί δε βρέθηκε νωρίτερα η σορός του μαθητή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Μιθριδάτης κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών

Κουτσούμπας: Για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει πρέπει να χάσει το κεφάλαιο

Ιταλία: Κυβερνητική προσπάθεια προστασίας της ιταλικής γλώσσας από ξένες επιρροές

Τα στρατιωτικά κενά της Γερμανίας δεν μπορούν να γεφυρωθούν πλήρως μέχρι το 2030

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα