ΑΘΗΝΑ
09:17
|
19.04.2024
Διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για τουλάχιστον 32 νεκρούς και 150 τραυματίες, κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκρηξη σημειώθηκε σε τέμενος της πόλης Πεσαβάρ, στα σύνορα με το Αφγανιστάν στο βορειοδυτικό Πακιστάν, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν της ζωή τους, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της τοπικής αστυνομίας.

Αξιωματούχος της αστυνομίας της περιοχής είπε στο Al Jazeera ότι τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη, ενώ περισσότεροι από 150 είναι οι τραυματίες.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε τζαμί, όπου ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί για να προσευχηθεί, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας της Πεσαβάρ, Σικαντάρ Χαν, ενώ δημοσιογράφικες πληροφορίες του Al Jazeera αναφέρουν πως οι λεπτομέρειες υποδηλώνουν ότι πρόκειται για επίθεση που πραγματοποιήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας.

«Ένα τμήμα του κτιρίου κατέρρευσε και πολλοί άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν καταπλακωθεί», συμπλήρωσε ο Χαν.

Ο Μοχάμεντ Ασίμ, εκπρόσωπος του νοσοκομείου Lady Reading στην Πεσαβάρ, δήλωσε ότι διακομίστηκαν εκεί 90 τραυματίες, εκ των οποίων κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνει κόσμο να έχει συγκεντρωθεί γύρω από έναν τοίχο του τζαμιού που έχει καταρρεύσει.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν καταδίκασε την επίθεση στο Twitter.

«Καταδικάζουμε σθεναρά την τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας στο τέμενος της αστυνομίας στο Πεσαβάρ κατά τη διάρκεια της προσευχής», έγραψε. «Είναι επιτακτική ανάγκη να βελτιώσουμε τις δυνατότητες συλλογής πληροφορικών που διαθέτουμε και να εξοπλίσουμε κατάλληλα τις αστυνομικές δυνάμεις μας για την καταπολέμηση της αυξανόμενης απειλής της τρομοκρατίας», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα