ΑΘΗΝΑ
07:24
|
02.04.2023
Αντιδράσεις προκαλεί στην Ιταλία η προσπάθεια του Ζελένσκι να εμφανιστεί με μήνυμα ακόμη και στο φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στην Ιταλία η προσπάθεια του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αξιοποιήσει ακόμη και το φεστιβάλ του Ιταλικού Τραγουδιού στο Σαν Ρέμο για να απευθύνει μήνυμα υπέρ της εμπόλεμης χώρας του.

Ο Ζελένσκι φέρεται πως έχει ήδη βιντεοσκοπήσει το «μήνυμά» του ώστε να προβληθεί κατά τον τελικό του Φεστιβάλ που θα μεταδοθεί από την δημόσια τηλεόραση Rai στις 11 Φεβρουαρίου.

Ο γραμματέας του κεντρώου κόμματος Azione (Δράση), Κάρλο Καλέντα, δήλωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την θέλησή μας να στηρίξουμε την Ουκρανία, αλλά υπάρχουν ευκαιρίες που προσφέρονται για δραματικά μηνύματα σαν και αυτό του πολέμου και άλλες που νομίζω ότι είναι κατάλληλες».

O πρώην πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, που ηγείται του «Κόμματος των Πέντε Αστέρων» τόνισε πως «χάρηκε όταν ο Ζελένσκι κλήθηκε να παρέμβει, μέσω σύνδεσης, στην ολομέλεια της ιταλικής βουλής» αλλά αποδοκίμασε την επικείμενη εμφάνισή του στο μεγαλύτερο φεστιβάλ ιταλικού ταξιδιού τονίζοντας πως «δεν είναι αναγκαίο να πάρει μέρος σε ένα τόσο “ελαφρό μουσικό ραντεβού” σαν και αυτό του Σαν Ρέμο».

Παρόμοια στάση πήρε και ο Ματέο Σαλβίνι, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μελόνι και γραμματέας της Λέγκα, που τόνισε:  «Ο Ζελένσκι; Δεν ξέρω πώς τραγουδάει, έχω άλλες προτιμήσεις. Εύχομαι το Φεστιβάλ αυτό να παραμείνει γεγονός το οποίο αφορά το ιταλικό τραγούδι και όχι να γίνει κάτι άλλο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Μιθριδάτης κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών

Άρης Τρουπάκης: Η Τέχνη δεν είναι μάθημα είναι διαρκές ερώτημα

Κουτσούμπας: Για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει πρέπει να χάσει το κεφάλαιο

Ιταλία: Κυβερνητική προσπάθεια προστασίας της ιταλικής γλώσσας από ξένες επιρροές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα