ΑΘΗΝΑ
20:26
|
16.04.2024
Αντιδράσεις προκαλεί στην Ιταλία η προσπάθεια του Ζελένσκι να εμφανιστεί με μήνυμα ακόμη και στο φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στην Ιταλία η προσπάθεια του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αξιοποιήσει ακόμη και το φεστιβάλ του Ιταλικού Τραγουδιού στο Σαν Ρέμο για να απευθύνει μήνυμα υπέρ της εμπόλεμης χώρας του.

Ο Ζελένσκι φέρεται πως έχει ήδη βιντεοσκοπήσει το «μήνυμά» του ώστε να προβληθεί κατά τον τελικό του Φεστιβάλ που θα μεταδοθεί από την δημόσια τηλεόραση Rai στις 11 Φεβρουαρίου.

Ο γραμματέας του κεντρώου κόμματος Azione (Δράση), Κάρλο Καλέντα, δήλωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την θέλησή μας να στηρίξουμε την Ουκρανία, αλλά υπάρχουν ευκαιρίες που προσφέρονται για δραματικά μηνύματα σαν και αυτό του πολέμου και άλλες που νομίζω ότι είναι κατάλληλες».

O πρώην πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, που ηγείται του «Κόμματος των Πέντε Αστέρων» τόνισε πως «χάρηκε όταν ο Ζελένσκι κλήθηκε να παρέμβει, μέσω σύνδεσης, στην ολομέλεια της ιταλικής βουλής» αλλά αποδοκίμασε την επικείμενη εμφάνισή του στο μεγαλύτερο φεστιβάλ ιταλικού ταξιδιού τονίζοντας πως «δεν είναι αναγκαίο να πάρει μέρος σε ένα τόσο “ελαφρό μουσικό ραντεβού” σαν και αυτό του Σαν Ρέμο».

Παρόμοια στάση πήρε και ο Ματέο Σαλβίνι, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μελόνι και γραμματέας της Λέγκα, που τόνισε:  «Ο Ζελένσκι; Δεν ξέρω πώς τραγουδάει, έχω άλλες προτιμήσεις. Εύχομαι το Φεστιβάλ αυτό να παραμείνει γεγονός το οποίο αφορά το ιταλικό τραγούδι και όχι να γίνει κάτι άλλο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα