ΑΘΗΝΑ
08:38
|
02.04.2023
Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου Ακρόπολης σας περιμένουν να απαντήσετε μαζί στα ερωτήματα και να ανακαλύψετε τον κόσμο της εργασίας στην αρχαία Αθήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εάν θέλετε να μάθετε πώς βιοπορίζονταν οι αρχαίοι Αθηναίοι δεν έχετε παρά να κάνετε μία επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης από την ερχόμενη Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, και κάθε Κυριακή από τις 13.00 το μεσημέρι, καθώς εγκαινιάζεται μία νέα θεματική ενότητα στην Αίθουσα της αρχαϊκής Ακρόπολης.

Η νέα θεματική ενότητα και τρία πήλινα αγγεία από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης αφηγούνται ιστορίες για τους ανθρώπους της εργασίας στην αρχαία Αθήνα.

Σε αυτή την έκθεση, θα μάθουμε ποιοι ήταν, ποια επαγγέλματα ασκούσαν και με τι μέσα. Θα ενημερωθούμε για την θέση τους στην τοπική κοινωνία αλλά και πώς έβλεπαν τον εαυτό τους μέσα σε αυτή ή πώς συνέβαλαν στις κοινωνικές και πολιτικές ζυμώσεις και πώς επηρέασαν τις εξελίξεις της εποχής τους.

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου Ακρόπολης σας περιμένουν να απαντήσετε μαζί στα ερωτήματα και να ανακαλύψετε τον κόσμο της εργασίας στην αρχαία Αθήνα αλλά και τα πρόσωπα πίσω από τις αριστουργηματικές δημιουργίες που επιβίωσαν έως τις μέρες μας.

  • Έναρξη: Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023
  • Ελληνικά: κάθε Κυριακή στις 13.00
  • Αγγλικά: κάθε Κυριακή στις 11.00
  • Διάρκεια: 60 λεπτά.
  • Κόστος: Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ημέρας για τους ενηλίκους και μηδενικού εισιτηρίου για τα παιδιά. 
  • Εγγραφή: Εγγραφές γίνονται την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες: www.theacropolismuseum.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κρίση της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ θα είναι η στιγμή της αλήθειας για τους Ουκρανούς

«Ο Φίσερ είναι Φίσερ, αλλά κι ο ίππος είναι ίππος»

Άρης Τρουπάκης: Η Τέχνη δεν είναι μάθημα είναι διαρκές ερώτημα

Ιταλία: Κυβερνητική προσπάθεια προστασίας της ιταλικής γλώσσας από ξένες επιρροές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα