ΑΘΗΝΑ
12:02
|
30.11.2023
Ο καρδιοπαθής καταγγέλλει, ότι λόγω της ανεργίας δεν μπορεί να πληρώσει το δάνειο και για αυτό τον λόγο χάνει το σπίτι του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία ακόμη δραματική ιστορία που αφορά τους πλειστηριασμούς είδε το φως της δημοσιότητας. Ένας καρδιοπαθής, που έχει τρία παιδιά, καταγγέλλει ότι χάνει το σπίτι του. Όπως λέει, λόγω ανεργίας δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο και καλείται πλέον να φύγει από την κατοικία του.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες για να συμβιβαστεί με την τράπεζα, δεν έγινε καμία ρύθμιση. «Έκανα όλες τις προσπάθειες. Τους πρότεινα να τους πληρώνω ένα τίμημα τον μήνα, σαν ενοίκιο, αξιοπρεπές. Δεν το δέχτηκαν. Τους είπα ότι θα βρω αγοραστή, δεν το δέχτηκαν και με ειδοποίησαν τελευταία στιγμή, Κυριακή μεσημέρι, ότι πρέπει αμέσως να φύγω και Δευτέρα πρωί έρχονται να μου πάρουν το σπίτι, να με ξεσπιτώσουν», δηλώνει ο κ. Γιάννης, μιλώντας στο OPEN.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν εντάσσεται στην κατηγορία των ευάλωτων καθώς το σπίτι του έχει αντικειμενική αξία -λίγο μεγαλύτερη από το όριο που προβλέπεται. «Θα έρθει ο δικαστικός επιμελητής, ίσως και με αστυνομία (…). Άμα μου κλείσουν το σπίτι, τι να κάνω, θα φύγω, θα ξεσπιτωθώ. Θα μείνω στον δρόμο, δεν έχω πού αλλού», προσθέτει ο κ. Γιάννης.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, Μαριάννα Γκρέκη, η αντικειμενική αξία της κατοικίας του εντολέα της υπερβαίνει για λίγο τα όρια που τίθενται ανά κατηγορία. «Αυτό αυτομάτως τον βγάζει από αυτή τη δικλείδα ασφαλείας, από το παραθυράκι που θα μπορούσε να προστατευτεί (…). Καλείται να δει τι θα κάνει για να στεγάσει την πενταμελή του οικογένεια. Έχει τρία προστατευόμενα παιδιά», εξηγεί η κα Γκρέκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χάρη για απελευθέρωση δόθηκε στον αμφιλεγόμενο πρώην πρόεδρο του Περού, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι

Εξοργισμένος ο Ίλον Μασκ τα βάζει με τους διαφημιστές που εγκαταλείπουν το X

Με αληθινά ζώα «στόλισε» δύο Χριστουγεννιάτικες φάτνες στον Βόλο ο Αχιλλέας Μπέος

Απελευθερώθηκε η Παλαιστίνια ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα