ΑΘΗΝΑ
01:33
|
27.04.2024
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου χαρακτήρισε ψευδείς τους ισχυρισμούς του Βρετανού πρώην πρωθυπουργού για απειλές του Πούτιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διέψευσε ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν απείλησε με πυραυλικό χτύπημα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δύο ηγέτες, πριν την έναρξη της επίθεσης στην Ουκρανία.

«Αυτό που είπε ο κ. Τζόνσον είναι ψέμα. Και επιπλέον… είναι είτε συνειδητό ψέμα, οπότε το ερώτημα είναι για ποιο σκοπό προέβη σε έναν τέτοιον ισχυρισμό, είτε στην πραγματικότητα δεν κατάλαβε για ποιο πράγμα μιλούσε ο πρόεδρος Πούτιν», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Σε ένα ντοκιμαντέρ τριών μερών που κυκλοφόρησε, σήμερα Δευτέρα, και αφορά στο πώς οι δυτικοί ηγέτες αντιμετώπισαν την Μόσχα τις ημέρες πριν την επίθεση στην Ουκρανία, ο Μπόρις Τζόνσον εμφανίζεται να λέει πως τηλεφώνησε στον Ρώσο πρόεδρο τον Φεβρουάριο του 2022 και προσπάθησε να τον αποτρέψει από τον πόλεμο, λέγοντάς του ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στο άμεσο μέλλον και προειδοποιώντας ότι η εισβολή θα έφερνε μαζικές δυτικές κυρώσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας ισχυρίζεται πως δέχτηκε απειλές. «Με απείλησε κάποια στιγμή και είπε: «Μπόρις, δεν θέλω να σε βλάψω, αλλά με έναν πύραυλο, θα χρειαζόταν μόνο ένα λεπτό”, ή κάτι τέτοιο», ακούγεται να λέει ο Μπόρις Τζόνσον.

Η ίδια πάντως η παραγωγός του ντοκιμαντέρ, Νόρμα Πέρσι, δήλωσε ότι δεν πίστευε πως ο Πούτιν απειλούσε ευθέως, αλλά «ήταν μια υπενθύμιση ότι μπορούσε να το κάνει και ο Τζόνσον θα πρέπει να το θυμάται αυτό όταν έχει να κάνει μαζί του».


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα