ΑΘΗΝΑ
12:48
|
30.11.2023
Το βίντεο που διέρρευσε δημοσιογράφος με το στέλεχος τη Pfizer να αποκαλύπτει όσα ξέρει για τον κορονοϊό και τα εμβόλια κάνει τον γύρω του κόσμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ένταση» έχει προκληθεί στις ΗΠΑ, μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο, που δείχνει την συνομιλία ενός «μυστικού» δημοσιογράφου με το στέλεχος της Pfizer, Jordan Tristan Walker, αναγεννώντας τις ιστορίες συνομωσίας γύρω από τον κορονοϊό και τα εμβόλια. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το tvpworld.com, φαίνεται να παραδέχεται ότι η ίδια η εταιρεία προχώρησε στη μετάλλαξη του ιού και πως πιστεύει πως όλα ξεκίνησαν στη Γουχάν, με την παρέμβαση του «ανθρώπινου χεριού»

Ο λόγος, που μεταλλάχθηκε ο ιός, είπε ο Walker σε έναν «μυστικό» δημοσιογράφο, ήταν για να μπορέσει η εταιρεία να παραμείνει μπροστά στο «παιχνίδι» και να συνεχίσει να αναπτύσσει εμβόλια.

«Ένα από τα πράγματα που διερευνούμε [η Pfizer] είναι ότι γιατί να μην τον μεταλλάξουμε μόνοι μας [τον κορονοϊό] για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε — να αναπτύξουμε προληπτικά νέα εμβόλια, σωστά; Άρα, πρέπει να το κάνουμε. Αν όμως το κάνουμε αυτό, υπάρχει κίνδυνος, όπως θα μπορούσατε να φανταστείτε. Kανείς δεν θέλει να έχει μια φαρμακευτική εταιρεία που μεταλλάσσει ιούς», είπε ο Walker.

Ο Walker συνέχισε, «από ό,τι άκουσα είναι ότι [οι επιστήμονες της Pfizer] τη βελτιστοποιούν [διαδικασία μετάλλαξης του κορωνοϊού], αλλά προχωρούν αργά επειδή όλοι είναι πολύ προσεκτικοί – προφανώς, δεν θέλουν να την επιταχύνουν πάρα πολύ. Νομίζω ότι προσπαθούν επίσης να το κάνουν ως διερευνητική διαδικασία». Ο Walker, εκλιπαρώντας για τη σιωπή του «μυστικού» δημοσιογράφου, είπε ότι για να γίνει αυτό, σκόπιμα θα μολύνουν πιθήκους με τον ιό.

«Μην το πεις σε κανέναν. Υποσχεθείτε ότι δεν θα το πείτε σε κανέναν. Ο τρόπος με τον οποίο [το πείραμα] θα λειτουργούσε είναι ότι βάζουμε τον ιό σε πιθήκους και τους αναγκάζουμε διαδοχικά να συνεχίσουν να μολύνουν ο ένας τον άλλον και συλλέγουμε σειριακά δείγματα από αυτούς». Ο Walker εξέφρασε, επίσης, την υποψία ότι ο ιός ξεκίνησε στη Γουχάν μέσω ανθρώπινης παρέμβασης.

«Πρέπει να είστε πολύ «ελεγχόμενοι», για να θεωρείται ότι αυτός ο ιός [κορονοϊός] που μεταλλάσσετε δεν δημιουργεί κάτι που πηγαίνει παντού. Που, υποπτεύομαι, είναι ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε ο ιός στη Γουχάν, για να είμαι ειλικρινής. Δεν έχει νόημα ότι αυτός ο ιός εμφανίστηκε από το πουθενά. Είναι βλακώδες», είπε ο Walker. «Δεν πρέπει να κάνετε έρευνα Gain-of-Function με ιούς. Τακτικά όχι. Μπορούμε να κάνουμε αυτές τις επιλεγμένες μεταλλάξεις δομής για να τις κάνουμε πιο ισχυρές. Υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη για αυτό. Δεν ξέρω πώς θα λειτουργήσει. Καλύτερα να μην υπάρχουν άλλα κρούσματα». 

Το στέλεχος παραδέχτηκε επίσης ότι ο COVID-19 ήταν μια «cash cow» για την εταιρεία και θα συνεχίσει να είναι [cash cow= σταθερή απόδοση κερδών]. «Μερικές φορές εμφανίζονται μεταλλάξεις για τις οποίες δεν είμαστε προετοιμασμένοι. Όπως με την Delta και την Omicron. Και τέτοια πράγματα. Ποιός ξέρει?».  Το στέλεχος της Pfizer ανέφερε επίσης αυτό που περιγράφεται ως «περιστρεφόμενη πόρτα» για όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που είναι «αρκετά καλό για τη βιομηχανία, για να είμαι ειλικρινής, είναι κακό για όλους τους άλλους στην Αμερική».

«Ξέρετε ότι οι ρυθμιστικές αρχές, που εξετάζουν τα φάρμακά μας, μόλις σταματήσουν να είναι ρυθμιστές, θέλουν να δουλέψουν για την εταιρεία», είπε ο Walker, «δεν πρόκειται να είναι σκληροί με την εταιρεία από την οποία θέλουν να πάρουν δουλειά». Ο φαρμακευτικός κολοσσός κατέχει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο πρόστιμο που καταβλήθηκε για αγωγή για απάτη στον τομέα της υγείας και εξακολουθεί να εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς που αφορά τις διαπραγματεύσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προμήθεια εμβολίου.

Λίγο μετά τη δημοσίευση του βίντεο, το Project Veritas κυκλοφόρησε τα εσωτερικά έγγραφα της Pfizer που επαληθεύουν τον Jordan Walker ως διευθυντή της Pfizer.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε συμφωνία η Ε.Ε. για την προστασία των δημοσιογράφων από «αγωγές SLAPP»

28η Διάσκεψη για το κλίμα: Τα ορυκτά καύσιμα πρέπει να γίνουν παρελθόν

Χάρη για απελευθέρωση δόθηκε στον αμφιλεγόμενο πρώην πρόεδρο του Περού, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι

Εξοργισμένος ο Ίλον Μασκ τα βάζει με τους διαφημιστές που εγκαταλείπουν το X

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα