ΑΘΗΝΑ
11:29
|
26.04.2024
Τα πρώτα συντρίμμια του Phantom βρέθηκαν, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Αεροπορίας στον κυπαρισσιακό κόλπο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές μετά τη συντριβή Phantom (F-4) της Πολεμικής Αεροπορίας, νότια της Ανδραβίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ιπτάμενοι, ένας σμηναγός και ένας υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας του Phantom της 338 Μοίρας δεν πρόλαβαν και ενεργοποίησαν τον μηχανισμό εκτόξευσης και πλέον βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Η επίσημη ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρει: «Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».Τώρα

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες οι έρευνες επικεντρώνονται 8 ναυτικά μίλια δυτικά του Κατακόλου. Στις έρευνες συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό και τρία εναέρια μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο ιστότοπος ilialive.gr γράφει ότι το σημείο της πτώσης προσεγγίζουν ιταλικά αλιευτικά που βρίσκονταν στην περιοχή ανοιχτά του Ανεμοχωρίου-Κάτω Σαμικού. Οι καιρικές συνθήκες είναι καλές και μόνο η λίγη ομίχλη εμποδίζει κάπως τις έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν από τις 12.25 έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο της Αεροπορίας, ότι εντοπίστηκαν τα πρώτα συντρίμμια στον κυπαρισσιακό κόλπο. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη κανένα ίχνος από τους χειριστές. Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν περίπου στα 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας.

Πριν από λίγο, βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια στην θαλάσσια περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protinews.com.gr. Επίσης, λέγεται ότι έχουν βρεθεί δύο σωσίβια σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και ένα αλεξίπτωτο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα