ΑΘΗΝΑ
07:21
|
20.04.2024
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισαν ιδιαίτερα τις κοινές θέσεις που έχουν έναντι του Ιράν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση στο φόντο της εντεινόμενης βίας των ισραηλινών αρχών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και των επιθέσεων-αντιποίνων από Άραβες πολίτες του Ισραήλ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ είχαν απόψε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σε συνέντευξη Τύπου τόνισαν την «δέσμευσή τους» έναντι του Ιράν και του πυρηνικού του προγράμματος κατηγορώντας το πως επιδιώκει την απόκτηση πυρηνικών όπλων. Αναφέρθηκαν επίσης υποκριτικά στην «επείγουσα»  του Ιράν «επίλυση» της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης.

«Η επίσκεψή σας έρχεται σε μία περίοδο όπου το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας αντίκρισε το αληθινό πρόσωπο του Ιράν: τη βαρβαρότητα του καθεστώτος κατά του ίδιου του λαού, και πώς εξάγει επιθετικότητα πέρα από τα σύνορά του στην Μέση Ανατολή» ανέφερε ο Νετανιάχου τονίζοντας ότι «το ιρανικό καθεστώς σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα».

Από την πλευρά του ο Μπλίνκεν αναφέρθηκε «στο δικαίωμα του λαού να κάνει την φωνή του να ακουστεί» προσθέτοντας πως στη συνάντησή τους είχαν μία «ειλικρινή κουβέντα» για τα σχέδια του Ισραηλινού πρωθυπουργού. Πρόσθεσε δε με νόημα πως οι συμφωνίες ομαλοποίησης των σχέσεων του Ισραήλ με αραβικές χώρες (γνωστές σαν «συμφωνίες του Αβραάμ») δεν μπορούν να είναι υποκατάστατο για την ειρήνη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα