ΑΘΗΝΑ
17:01
|
25.04.2024
Όλες οι δωρεάν παροχές για την καταπολέμηση του κορονοϊού θα μεταφερθούν στην ιδιωτική ασφάλιση και στα κυβερνητικά προγράμματα υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το τέλος της εθνικής κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης λόγω κορονοϊού ανακοίνωσε η διακυβέρνηση Τζο Μπάιντεν για τις 11 Μαΐου του 2023. Το εν λόγω μέτρο είχε κηρυχθεί πριν από τρία χρόνια και άνοιξε τον δρόμο για τη λήψη σαρωτικών κοινωνικών αλλαγών για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Αρχικά η κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης και η κατάσταση εθνικής έκτακτης υγειονομικής ανάγκης είχαν κηρυχθεί το 2020, επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μπάιντεν έχει επανειλημμένα επεκτείνει τα μέτρα, τα οποία επιτρέπουν σε εκατομμύρια Αμερικανούς να λαμβάνουν δωρεάν τεστ, εμβόλια και θεραπείες.

Η υπηρεσία διαχείρισης και προϋπολογισμού της προεδρίας των ΗΠΑ (Office of Management and Budget, OMB) διευκρίνισε ότι τα μέτρα αυτά θα παραταθούν ως την 11η Μαΐου και κατόπιν θα αρθούν.

Η ανακοίνωση συνάδει με «τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να ειδοποιήσει τουλάχιστον 60 ημέρες νωρίτερα για τον τερματισμό» της κατάσταση εθνικής έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, διευκρίνισε η OMB.

Όταν λήξει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι δαπάνες των δωρεάν παροχών υγείας για την καταπολέμηση του κορονοϊού θα μεταφερθούν στην ιδιωτική ασφάλιση και στα κυβερνητικά προγράμματα υγείας.

Σε χωριστή ανακοίνωσή της, η υπηρεσία ανέφερε πως ο κ. Μπάιντεν θα ασκήσει βέτο σε νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο με σκοπό να καταργηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων σε ομοσπονδιακές δομές ή προγράμματα υγείας.

Τα κρούσματα του κορονοϊού μειώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και περισσότεροι από 500 άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν κάθε μέρα από την ασθένεια, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αυστραλία: Ξεβράστηκαν δεκάδες μαυροδέλφινα σε ακτή

Ζυμώσεις για διορισμό νέου πρωθυπουργού στην Αϊτή

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα