ΑΘΗΝΑ
21:20
|
18.05.2024
Σε βάρος του ασκήθηκε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από τον δημοσιογράφο υποψήφιο βουλευτή με την Ελληνική Λύση, Φίλιππο Καμπούρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνελήφθη αργά το βράδυ χθες Δευτέρα (30/1) ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, μετά από μήνυση τηλεοπτικού παρουσιαστή για συκοφαντική δυσφήμηση. Η σύλληψη έγινε στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone ( Κολωνάκι) μετά την εκδήλωση με τίτλο: «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;».

Ο κ. Τατσόπουλος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και μετά τα μεσάνυχτα αφέθηκε ελεύθερος.

Η είδηση της σύλληψης κοινοποιήθηκε στο Facebook από την Αρετή Γεωργίλη, η οποία είχε προσκαλέσει τον κ. Τατσόπουλο στην εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο-γκαλερί «Free Thinking Zone».

Στη σύλληψη του κ. Τατσόπουλου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

«Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα. Γι’ αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα. Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία οποιασδήποτε μορφής και είδους ούτε και της πρέπει μέσω μηνύσεων και διώξεων να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης», σχολίασε ο κ. Οικονόμου.

Για τη μήνυση σε βάρος του συγγραφέα, ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής με την Ελληνική Λύση Φίλιππος Καμπούρης είχε γράψει στο Facebook: «Πριν από λίγο κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας κατά του κυρίου Πέτρου Τατσόπουλου για εξύβριση, δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση κατά του προσώπου μου. Ο συγκεκριμένος έθιξε με τον πλέον προσβλητικό τρόπο την θρησκευτική μου συνείδηση και την ελευθερία της πίστης. Ενώ ο ίδιος δεν σεβάστηκε ούτε το δικό μου πρόβλημα υγείας ούτε της αδερφής μου αλλά ούτε και τον χαμό των δύο μου γονιών μέσα σε εφτά μήνες, που έφυγαν και οι δύο απ’ τη ζωή. Για αυτό τον λόγο λοιπόν ζητώ άμεσα την ποινική του δίωξη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα