ΑΘΗΝΑ
08:31
|
02.04.2023
Ο δρόμος της απεργίας ενώνει δεκάδες κλάδους εργαζομένων στη Βρετανία. Αύριο είναι η σειρά εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαθήματα διεκδίκησης καλύτερης εργασιακής ζωής και αξιοπρεπούς αμοιβής παραδίδουν αύριο, 1η Φεβρουαρίου, δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε Αγγλία και Ουαλία καθώς επίσης και 70.000 άλλοι εργαζόμενοι που αποτελούν το εκπαιδευτικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό σε 150 πανεπιστήμια της χώρας.

Τον δρόμο της απεργίας ακολουθούν παράλληλα, και χιλιάδες μηχανοδηγοί και σιδηροδρομικοί υπάλληλοι, μέλη συνδικάτων  ASLEF και RMT, που κλιμακώνουν τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες διεκδικώντας καλύτερους μισθούς, ωράρια και συνθήκες εργασίας.

Αναμένεται επίσης να απεργήσουν τα περίπου 100.000 μέλη του Συνδικάτου Δημοσίων και Εμπορικών Υπηρεσιών σε πάνω από 120 κρατικές υπηρεσίες και υπηρεσίες.

Απεργίες θα πραγματοποιήσουν στις 6 και 20 Φλεβάρη στις 6 και 20 Μάρτη τα πληρώματα ασθενοφόρων και οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα (ΕΚΑΒ) σε Αγγλία και Ουαλία.

Νέο κύμα κινητοποιήσεων ξεκινούν στις 6 και 7 Φλεβάρη δεκάδες χιλιάδες νοσηλευτές στην Αγγλία.

Εικόνα

Απεργίες αναμένεται να αρχίσουν τις επόμενες μέρες και οι πυροσβέστες του Ηνωμένου Βασιλείου που διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις που θα ξεπερνούν το 5% που τους προσφέρουν οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κρίση της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ θα είναι η στιγμή της αλήθειας για τους Ουκρανούς

«Ο Φίσερ είναι Φίσερ, αλλά κι ο ίππος είναι ίππος»

Ο Μιθριδάτης κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών

Κουτσούμπας: Για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει πρέπει να χάσει το κεφάλαιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα