ΑΘΗΝΑ
08:33
|
02.04.2023
Η επιδότηση καλύπτει μόνον το 50% της αύξησης του επιτοκίου και όχι βεβαίως το ποσό της συνολικής δόσης. Και δεν αφορά τους πάντες...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε λειτουργία τίθεται από αύριο, 1η Φεβρουαρίου, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την ισχνή επιδότηση της δόσης στεγαστικών δανείων περίπου 30.000 ευάλωτων δανειοληπτών.

Σε κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική Τράπεζα, Άλφα, Eurobank, Πειραιώς) αναφέρεται πως οι δανειολήπτες θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα gov.gr προχωρώντας πρώτα στην έκδοση βεβαίωσης «ευάλωτου δανειολήπτη» μέσω του πληροφοριακού συστήματος της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους.

Το σχέδιο προβλέπει την επιδότηση ποσοστού 50% της αύξησης του επιτοκίου (με ημερομηνία αναφοράς για τον υπολογισμό της αύξησης την 30.6.2022) για διάστημα 12 μηνών, ενώ τα αναλογούντα ποσά εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων τον Απρίλιο.

Το σύνολο της δαπάνης για την υποστήριξη των ευάλωτων δανειοληπτών θα καλυφθεί, στο πλαίσιο των διακριτών δράσεων εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, με ισόποσες εισφορές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κρίση της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ θα είναι η στιγμή της αλήθειας για τους Ουκρανούς

«Ο Φίσερ είναι Φίσερ, αλλά κι ο ίππος είναι ίππος»

Ο Μιθριδάτης κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών

Κουτσούμπας: Για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει πρέπει να χάσει το κεφάλαιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα