ΑΘΗΝΑ
23:47
|
23.05.2024
Η Γαλλία στέκεται εχθρικά προς τη Ρωσία λόγω κοντόφθαλμων πολιτικών και εσφαλμένων αποφάσεων, προειδοποιεί ο εγγονός του στρατηγού Ντε Γκωλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι προμήθειες δυτικών αρμάτων μάχης στο καθεστώς Ζελένσκι στην Ουκρανία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έναν Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε είναι καιρός να μιλήσουμε λίγο με τους Αμερικανούς και να συνάψουμε μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία, δήλωσε ο Γάλλος οικονομολόγος Πιερ ντε Γκωλ, εγγονός του πρώην προέδρου της Γαλλίας, στρατηγού Σαρλ ντε Γκωλ.

Μιλώντας σε μια συνάντηση στρογγυλής τραπέζης αφιερωμένη στη μνήμη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Ρωσία και τη Γαλλία, και ενόψει της 80ης επετείου από τη νίκη στη μάχη του Στάλινγκραντ, ο ντε Γκωλ σημείωσε ότι η απόφαση της Δύσης να προμηθεύσει την Ουκρανία με άρματα μάχης βαρέος τύπου, αυξάνουν τον κίνδυνο να εξαπολυθεί ένας Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, καθώς θα αποτελούν τμήμα μιας κούρσας προμήθειας «ολοένα ισχυρότερων όπλων και όπλων ακόμη μεγαλύτερης εμβέλειας», στην Ουκρανία.

«Στεκόμαστε στο χείλος της αβύσσου» επεσήμανε και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να πω το εξής: είναι ώριμες οι συνθήκες να κάνουμε ειρήνη, να συζητήσουμε με τους Αμερικανούς και να επιτύχουμε μια σταθερή, και διαρκή ειρήνη με τη Ρωσία. Είναι καιρός για τη Γαλλία και τον πρόεδρό της Εμανουέλ Μακρόν να θυμηθούν ότι είναι ένα μεγάλο ανεξάρτητο έθνος και η αποστολή τους είναι να παίξουν έναν άξιο ρόλο. Επίσης, είναι απαραίτητο να παράσχουμε στη Ρωσία σοβαρές εγγυήσεις».

Σημείωσε επίσης ότι η Γαλλία έγινε εχθρική προς τη Ρωσία λόγω κοντόφθαλμων πολιτικών και των εσφαλμένων.

«Η Γαλλία ακολουθεί τυφλά τις πολιτικές των ΗΠΑ. Οι Γάλλοι δεν εμπιστεύονται πλέον τους πολιτικούς τους, οι οποίοι έχουν απαξιωθεί», συνέχισε, «εξοργίζομαι όταν ακούω τον Γάλλο Πρόεδρο να λέει ότι η έναρξη ενός πολέμου είναι μια δοκιμασία για την Ε.Ε. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων που υποφέρουν», υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον de Gaulle, η προμήθεια νέων δυτικών όπλων στην Ουκρανία δεν θα έχει καθοριστικό αντίκτυπο στην πορεία της σύγκρουσης, καθώς όπως εκτίμησε, ο ουκρανικός στρατός δεν διαθέτει αρκετά προσόντα, ώστε να μπορέσει να επηρεάσει την εξέλιξη της κατάστασης.

«Οι δυτικές πολιτικές πρέπει να χαλιναγωγηθούν. Δυστυχώς, οι Δυτικοί πολιτικοί δεν το αντιλαμβάνονται. Προσπαθούν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ελέγχουν την κατάσταση. Αυτό είναι ψέμα. Δεν καταλαβαίνουν ούτε την ιστορία ούτε τις συνέπειες », κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ιστορικής Εταιρείας, Διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν, παρέδωσε στον Ντε Γκωλ ένα αντίγραφο μιας φωτογραφίας του στρατηγού Σαρλ ντε Γκωλ που ελήφθη κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Σοβιετική Ένωση το 1966.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ιστορικής Εταιρείας, Διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν, παρέδωσε στον Ντε Γκωλ ένα αντίγραφο μιας φωτογραφίας του στρατηγού Σαρλ ντε Γκωλ που ελήφθη κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Σοβιετική Ένωση το 1966.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βαλίτσες για Ραμάλα φτιάχνει ο Κασσελάκης, μετά την κόντρα με τον Ισραηλινό πρέσβη

Σφαγή στη Σρεμπρένιτσα: Η Ελλάδα θα απέχει από τη ψηφοφορία στον ΟΗΕ

Αρχίζει να βρέχει σφαίρες (και δεν είναι για καλό)

Χακάν Φιντάν: Ευλογία για όλη την περιοχή η ειρήνη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα