ΑΘΗΝΑ
22:06
|
04.05.2024
Ο επικεφαλής της GUR δήλωσε επίσης ότι υπάρχουν στη Ρωσία «άνθρωποι με τους οποίους είναι πολύ εύκολο να συνεργαστείς», τους οποίους το Κίεβο υποστηρίζει ενεργά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει «προβλήματα» έως ότου αποσυρθεί από την Ουκρανία και αποκαταστήσει την εδαφική της ακεραιότητα, προειδοποίησε ο ανώτατος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών του Κιέβου, Κίριλο Μπουντάνοφ, σε σημερινή συνέντευξή του στην Washington Post.

Ο αρχηγός της Ουκρανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) είπε ότι το Κίεβο αυτή τη στιγμή έχει ανθρώπους που τοποθέτησαν εκρηκτικά στο έδαφος της Ρωσίας, υπονοώντας μια πιθανή σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα στο εγγύς μέλλον.

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του στην επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας τον Οκτώβριο και τις δύο επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικές αεροπορικές βάσεις τον Δεκέμβριο, ο Μπουντάνοφ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι δυνάμεις της υπηρεσίας του βρίσκονταν πίσω από τα χτυπήματα. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν περισσότερες επιθέσεις αυτού του είδους.

«Αυτό γκρέμισε τις ψευδαισθήσεις τους για ασφάλεια», είπε ο Μπουντάνοφ στην WaPo. «Υπάρχουν άνθρωποι που τοποθετούν εκρηκτικά. Υπάρχουν drones. Μέχρι να αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, θα υπάρχουν προβλήματα στο εσωτερικό της Ρωσίας».

Απηύθυνε επίσης μια προειδοποίηση προς το Κρεμλίνο, δηλώνοντας ότι υπάρχουν στη Ρωσία «άνθρωποι με τους οποίους είναι πολύ εύκολο να συνεργαστείς», τους οποίους το Κίεβο υποστηρίζει ενεργά.

Όπως σημειώνει η Washington Post, άλλοι ισχυρισμοί του Μπουντάνοφ, περιλαμβάνουν ότι ο Πούτιν είναι ανίατα καρκινοπαθής και έχει πολλούς σωσίες. «Είναι ανοιχτό ερώτημα το εάν είναι ο πραγματικός Πούτιν τώρα», είπε ο Μπουντάνοφ.

Ο επικεφαλής της Ουκρανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών επέμεινε ότι η Ουκρανία πρέπει «να κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι η Κριμαία θα επιστρέψει στην πατρίδα της μέχρι το καλοκαίρι» και απέρριψε τις εικασίες ότι η Μόσχα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν τα στρατεύματα του Κιέβου φτάσουν στη χερσόνησο, η οποία εντάχθηκε επίσημα στη Ρωσία μετά από δημοψήφισμα το 2014.

Η Washington Post σημειώνει ότι ο Μπουντάνοφ έχει έναν κατοικίδιο βάτραχο στο γραφείο του, πριν παραθέσει τα λεγόμενά του: «Είναι μια τρομακτική τακτική», είπε. «Η Ρωσία είναι μια χώρα από την οποία μπορείς να περιμένεις πολλά, αλλά όχι ξεκάθαρη ηλιθιότητα. Συγγνώμη, αλλά δεν πρόκειται να συμβεί. Η πραγματοποίηση πυρηνικής επίθεσης θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο μια στρατιωτική ήττα για τη Ρωσία, αλλά την κατάρρευση της Ρωσίας».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος της ρωσικής Κρατικής Δούμας, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, ανέφερε ότι μια «παγκόσμια τραγωδία» θα μπορούσε να επιφυλάσσεται για την ανθρωπότητα, εάν η Δύση συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία με όπλα, τα οποία το Κίεβο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να χτυπήσει πόλεις και να προσπαθήσει να καταλάβει ρωσικά εδάφη.

Σημειώνεται ότι οι προβληματισμοί που διατυπώνονται εκ μέρους αξιωματούχων δυτικών κρατών σε σχέση με την παροχή μαχητικών αεροσκαφών στο Κίεβο, περιλαμβάνουν και το ότι τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για χτυπήματα μέσα στη ρωσική επικράτεια.

«Τα μαχητικά αεροσκάφη είναι πολύ πιο σύνθετα συστήματα από τα κύρια άρματα μάχης και έχουν τελείως διαφορετική εμβέλεια και ισχύ πυρός», είπε την περασμένη βδομάδα στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ο Γερμανός Υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, προσθέτοντας ότι η παράδοσή τους θα «ήταν ριψοκίνδυνη σε διαστάσεις, για τις οποίες αυτή τη στιγμή θα προειδοποιούσα ενάντια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα