ΑΘΗΝΑ
08:33
|
02.04.2023
Στο βιντεοσκοπημένο υλικό η τουρκική ακταιωρός καταγράφεται να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το γύρω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης κάνει εδώ και μερικές ώρες βίντεο που κυκλοφόρησε από την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και αφορά το πρόσφατο επεισόδιο στο Φαρμακονήσι ανάμεσα σε τουρκική ακταιωρό και το ελληνικό λιμενικό που σημειώθηκε την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου.

Στο βιντεοσκοπημένο υλικό η τουρκική ακταιωρός καταγράφεται να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους, το πλήρωμα του οποίου προχώρησε σε ρίψη προειδοποιητικών βολών.

Στη συνέχεια η τουρκική ακταιωρός αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σημείο, ενώ στο βάθος ακούγεται Έλληνας λιμενικός να φωνάζει: «Ελάτε πίσω, αν σας βαστάει!».

Είχε προηγηθεί απόπειρα εκφοβισμού Ελλήνων ψαράδων οι οποίοι ενημέρωσαν άμεσα τις λιμενικές αρχές που αντέδρασαν ακαριαία σπεύδοντας στην περιοχή με ένα πλωτό περιπολικό της ακτοφυλακής.

Το ελληνικό περιπολικό σκάφος προσέγγισε τα τρία τουρκικά πλοιάρια που είχαν εισβάλει υπό την εποπτεία της τουρκικής ακταιωρού στα ελληνικά χωρικά ύδατα με αποτέλεσμα να κάνει χρήση προειδοποιητικών πυρών «σε ασφαλή τομέα».

Εκτιμάται πως είναι αρκετές δεκάδες ανάλογα μεθοριακά ελληνοτουρκικά περιστατικά τους τελευταίους μήνες στο ανατολικό Αιγαίο με εμφανή την προσπάθεια της Τουρκίας να προκαλέσει κλιμάκωση της έντασης ή «θερμό επεισόδιο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κρίση της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ θα είναι η στιγμή της αλήθειας για τους Ουκρανούς

«Ο Φίσερ είναι Φίσερ, αλλά κι ο ίππος είναι ίππος»

Ο Μιθριδάτης κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών

Κουτσούμπας: Για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει πρέπει να χάσει το κεφάλαιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα