ΑΘΗΝΑ
08:56
|
26.04.2024
Η ΕΛ.ΑΣ διαψεύδει δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που ενέπλεκε τον γιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε υπόθεση ναρκωτικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απαλλάσσει τον γιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, το πόρισμα της Ελληνικής Αστυνομίας που δημοσιοποιήθηκε λίγο πριν τις 5.00 σήμερα το απόγευμα με αφορμή την καταγγελία αποστρατευθέντα αξιωματικού για συγκάλυψη υπόθεσης ναρκωτικών σε αστυνομικό έλεγχο στο Μαρούσι τον Νοέμβριο του 2021.

Στην ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ αναφέρεται ι ότι σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας που έγινε με γραπτή εντολή του Τάκη Θεοδωρικάκου, δεν προέκυψε «τίποτα μεμπτό» και αναφέρεται τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν τον έλεγχο, το Νοέμβριο του 2021.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

«Ύστερα από γραπτή εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που δόθηκε την 26 Ιανουαρίου 2023, διεξήχθη έρευνα για το περιστατικό ελέγχου τεσσάρων ατόμων την 22 Νοεμβρίου 2021 στην περιοχή του Αμαρουσίου Αττικής, από πέντε άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Την έρευνα, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκομένων, διεξήγαγε ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και το εξαχθέν πόρισμα υπογράφεται από τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Σώματος.

Σύμφωνα με αυτό, διεξήχθη ο προβλεπόμενος αστυνομικός έλεγχος, ο οποίος περιλάμβανε έλεγχο των δελτίων ταυτοτήτων των 4 πολιτών μέσω τερματικού και σωματική έρευνα των ελεγχόμενων, αφού πρώτα τους ζητήθηκε η εναπόθεση όλων των αντικειμένων που έφεραν μαζί τους, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Από τις παραπάνω ενέργειες δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό, ο έλεγχος περαιώθηκε και η εν λόγω ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνέχισε την περιπολία της».

Τάκης Θεοδωρικάκος

Αφορμή για την υπόθεση αυτή έδωσε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, που επικαλείται καταγγελία πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι τον Νοέμβριο του 2021 ο τότε αρχηγός της Αστυνομίας παρενέβη και απαίτησε να μη σχηματιστεί δικογραφία και να αφεθούν ελεύθεροι ένα μέλος της οικογένειας του Τάκη Θεοδωρικάκου και άλλα τρία άτομα, που είχαν εντοπιστεί με «ποσότητες ναρκωτικών». Ο υπουργός είχε διαψεύσει το δημοσίευμα και εμφανίστηκε έτοιμος να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα