ΑΘΗΝΑ
23:05
|
19.09.2024
«Ελπίζουμε ότι οι πολίτες της Ουκρανίας, που είναι πιστοί της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα λάβουν την απαραίτητη υποστήριξη και προστασία σε διεθνές επίπεδο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση στην ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών, με την οποία ζητά να δοθεί προσοχή στην κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία της συνείδησης και της θρησκείας στην Ουκρανία, η οποία συνίσταται στην καταπάτηση των δικαιωμάτων και τις διακρίσεις των Ορθοδόξων Χριστιανών, απηύθυνε, σύμφωνα με το Ενημερωτικό Κέντρο της UOC, ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος.

Στην επιστολή του ο ιεράρχης εφιστά την προσοχή στο ανεξάρτητο καθεστώς της UOC και στο γεγονός ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, μαζί με εκατομμύρια Ουκρανούς άλλων θρησκειών, από τις πρώτες ημέρες του πολέμου, υπερασπίζεται την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας, παρέχει μεγάλης κλίμακας βοήθεια σε όλους όσους επλήγησαν από τον πόλεμο και πολλοί πιστοί της υπερασπίζονται με όπλα στα χέρια την πατρίδα τους.

«Η σχέση μεταξύ ειρήνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι άρρηκτη. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου είναι θέμα παγκόσμιας ασφάλειας, εξίσου σημαντικά με το στρατιωτικό δυναμικό ή την οικονομική σταθερότητα», σημειώνει η ανακοίνωση της UOC και εφιστά την προσοχή στις διεθνείς συμβάσεις που ρυθμίζουν το ανθρώπινο δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκείας, υπενθυμίζοντας ότι αυτές ενισχύονται και από το ουκρανικό σύνταγμα.

Τέλος, στην έκκλησή του ο προκαθήμενος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αναφέρεται στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ όπου συζητήθηκε το θέμα της χωρίς τη συμμετοχή της ίδιας της UOC. «Με βάση την πολυπλοκότητα της κατάστασης, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι έτοιμη να διαθέσει εκπρόσωπό της προκειμένου να μεταφέρει σημαντικές πληροφορίες στη διεθνή κοινότητα από πρώτο χέρι», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ελπίζουμε ότι η φωνή μας θα ακουστεί και οι πολίτες της Ουκρανίας, που είναι πιστοί της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα λάβουν την απαραίτητη υποστήριξη και προστασία σε διεθνές επίπεδο. Ελπίζουμε στην έγκαιρη υιοθέτηση όλων των απαραίτητων μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση της υποκίνησης θρησκευτικού μίσους και των διακρίσεων κατά των πιστών πολιτών της Ουκρανίας και των θρησκευτικών οργανώσεων της UOC, και την ανάπτυξη συστάσεων και την αποστολή τους στην κυβέρνηση της Ουκρανίας σχετικά με την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών», καταλήγει η ανακοίνωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

Η νέα πρόταση Νετανιάχου ευτελίζει τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο

Γιατί τώρα η νέα πρόταση από το Ισραήλ για εκεχειρία και ομήρους;

Ποινική διαδικασία εναντίον του προέδρου της Αργεντινής για «κλοπή» αεροπλάνου ξεκινά η Βενεζουέλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα