ΑΘΗΝΑ
23:11
|
25.03.2023
Παρά τις αντιρρήσεις του Τούρκου Προέδρου οι Σουηδοί συνεχίζουν τις προσπάθειες διαπραγμάτευσης με στόχο την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα παζάρια με την Τουρκία φαίνεται πως συνεχίζουν στο παρασκήνιο οι Σουηδοί στο πλαίσιο της προσπάθειας για ένταξη στο ΝΑΤΟ με τον Σουηδό υπουργό Εξωτερικών, Τομπίας Μπίλστρομ να δηλώνει πως η χώρα του εφαρμόζει το μνημόνιο που υπέγραψε τον περασμένο Ιούνιο με την Τουρκία και πως η τουρκική απαίτηση για περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης δεν ήταν μέρος της συμφωνίας.

Ο Μπίλστρομ δήλωσε επίσης στο πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ ότι «η θρησκεία δεν αποτελεί μέρος της συμφωνίας» που υπογράφηκε με την Τουρκία.

Ανέφερε στη συνέχεια ότι κατανοεί την τουρκική οργή για το κάψιμο Κορανίων, τα οποία αν και νόμιμα, ήταν ασεβή. Πρόσθεσε ότι είναι πλέον απαραίτητο όλες οι πλευρές να ηρεμήσουν εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι συνομιλίες με την Τουρκία θα συνεχιστούν.

Πάντως, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν εμφανίζεται ανένδοτος διαβεβαιώνοντας πως δε θα επιτρέψει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ όσο αυτή επιτρέπει το κάψιμο των Κορανίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βραζιλία: Ο Λούλα ακυρώνει το ταξίδι του στην Κίνα λόγω πνευμονίας

200+2 χρόνια Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν την κλοπή συριακού πετρελαίου

ΗΠΑ: Έκρηξη σε σοκολατοβιομηχανία της Πενσιλβάνια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα