ΑΘΗΝΑ
17:22
|
19.04.2024
Το νέο μυθιστόρημα σε φυσική και ψηφιακή μορφή θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία στις 13 Απριλίου 2023.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 13 Απριλίου θα κυκλοφορήσει το νέο μυθιστόρημα του δημοφιλούς (σε δεκάδες δυτικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) Ιάπωνα λογοτέχνη, Χαρούκι Μουρακάμι.

Η είδηση αναφέρεται σε λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο ιαπωνικός εκδοτικός οίκος Shinchosha δίχως να διευκρινίζεται ούτε το θέμα του νέου μυθιστορήματος, ούτε ο τίτλος, ούτε και πότε θα κυκλοφορήσει μεταφρασμένο στα αγγλικά και άλλες ξένες γλώσσες.

Η νέα δουλειά του Χαρούκι Μουρακάμι θα κυκλοφορήσει έξι χρόνια μετά το τελευταίο του μυθιστόρημα «Killing Commendatore» που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2017.

Οι πιστοί και φανατικοί αναγνώστες του Χαρούκι Μουρακάμι εκτιμούν τον υπερεαλιστικό μυθιστορηματικό «κόσμο» του Ιάπωνα δημιουργού στον οποίο συναντά κανείς τεράστιους βάτραχους με ανθρώπινη λαλιά, γάτες να συμπρωταγωνιστούν σε ιστορίες-κλειδιά, αρχαιοελληνικά μοτίβα τραγωδιών (όπως στο έργο «Ο Κάφκα στην Ακτή»), αόρατους διπλούς δορυφόρους στον ουρανό, αλλά και εκτενές ρεπερτόριο τζαζ και κλασσικής μουσικής που διαπερνούν όλο του το έργο σε ρόλο αδιόρατου σάουντρακ, κ.α.

Το 2021 δημιουργήθηκε μία ειδικής κατασκευής βιβλιοθήκη στο ιαπωνικό πανεπιστήμιο  Waseda University  στο Τόκιο αφιερωμένη στον δημοφιλή συγγραφέα, στην οποία υπήρχε και αντίγραφο του χώρου εργασίας τού, ένα καφέ και ένα ραδιοφωνικό στούντιο.

Waseda University international literature building (Haruki Murakami  library) | Shinjuku Convention & Visitors Bureau
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Amber Alert: Εξαφάνιση 11χρονου από χώρο φιλοξενίας στην πλατεία Αττικής

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη στη Λάρισα

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα