ΑΘΗΝΑ
05:40
|
19.04.2024
Ιδιαίτερα ευάλωτες σε δυσμενή καιρικά φαινόμενα αποδεικνύονται οι ΗΠΑ μεταξύ άλλων λόγω πεπαλαιωμένων ή ανύπαρκτων υποδομών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απροστάτευτοι από το νέο κύμα ψύχους που πλήττει νότιες και κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ αποδεικνύονται για μία ακόμη φορά περίπου 50 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες και ταξιδιώτες από την Δυτική Βιρτζίνια ως το Τέξας και το Τενεσί.

Το νέο κύμα χιονιά και σφοδρών ανέμων που πλήττει νότιες πολιτείες έχει προκαλέσει ως νωρίς σήμερα το απόγευμα το θάνατο τουλάχιστον έξι ατόμων στο Τέξας (κυρίως από τροχαία δυστυχήματα) και εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση στο Τέξας όπου έχουν μείνει από νωρίς σήμερα χωρίς ηλεκτρικό πάνω από 200.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στο Ντάλας οι επικίνδυνες καιρικές συνθήκες ανέστειλαν την λειτουργία αρκετών κλινικών της περιοχής αλλά και τα δρομολόγια αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της πόλης.

Η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που συνοδεύεται από σφοδρή χιονόπτωση και θυελλώδεις ανέμους καταγράφεται σήμερα και στις πολιτείες Αρκάνσας και Τενεσί με τη Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προειδοποιεί για πτώσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων στις κεντρικές και νότιες πολιτείες των ΗΠΑ.

Και σε αυτές τις πολιτείες έχουν ήδη αναβληθεί ή ακυρωθεί πάνω από 2.000 πτήσεις εντός, προς ή από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ήδη από χτες, η Αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προειδοποίησε τους ταξιδιώτες να περιμένουν συνθήκες χιονιού σε ορισμένες περιοχές, όπως το Ντάλας, το Φορτ Γουόρθ και το Μέμφις, τονίζοντας πως θα μπορούσαν να καθυστερήσουν ορισμένες πτήσεις.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Southwest Airlines Co ήταν η πρώτη που προχώρησε στις ακυρώσεις 487 πτήσεων και ακολούθησε η American Airlines Group Inc με έδρα το Φορτ Γουόρθ του Τέξας που ακύρωσε 480 πτήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα