ΑΘΗΝΑ
07:13
|
02.04.2023
Μόνο ο λαός και η νεολαία, με τη δράση τους και με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, μπορούν πραγματικά να τσακίσουν το ρατσισμό λέει το ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εισάγονται «επικίνδυνες γενικεύσεις και προϋποθέσεις» για τη συμμετοχή κομμάτων στις εκλογές -μεταξύ άλλων με τη γενικόλογη αναφορά σε καταδίκες κι αδικήματα- κάτω από τις οποίες μπορεί εύκολα να «στεγαστεί» η απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων που, στο όνομα του ολοκληρωτισμού, εξισώνει το φασισμό με την ριζοσπαστική και κομμουνιστική ιδεολογία και δράση. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφερόμενο στην τροπολογία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους όρους συμμετοχής κομμάτων στις εκλογές με αφορμή το νέο ακροδεξιό, εθνικιστικό κόμμα Κασιδιάρη.

Στην ίδια ανακοίνωση το ΚΚΕ τονίζει ότι με την νεοεισερχόμενη έννοια της «πραγματικής ηγεσίας» και με άλλες διατάξεις, δίνεται η δυνατότητα ακόμα μεγαλύτερου ελέγχου του αστικού κράτους στο εσωτερικό των κομμάτων.

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη | Πολιτική  | ANT1 News

Αναφέρει επίσης πως αντίστοιχα, «επικίνδυνους δρόμους» ανοίγει και η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, που επικαλείται τον απαράδεκτο τρομονόμο και το σχετικό θεσμικό πλαίσιο, με βάση το οποίο σε μια σειρά χώρες της ΕΕ απαγορεύονται ήδη κομμουνιστικά κόμματα, νεολαίες, σύμβολα.

Αποδεικνύεται έτσι, κατά το ΚΚΕ, ότι «ο φασισμός και οι διάφορες παραφυάδες του δεν αντιμετωπίζονται με τέτοιες επικίνδυνες διατάξεις, όταν μάλιστα οι ίδιοι που τις εισηγούνται δείχνουν σε πολλές περιπτώσεις ανοχή απέναντι στη δράση τέτοιων ομάδων». Και καταλήγει:

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για την καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, εξαιτίας της οποίας δεν υπάρχει ακόμα αμετάκλητη καταδίκη της ηγεσίας και των μελών της.

Μόνο ο λαός και η νεολαία, με τη δράση τους και με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, μπορούν πραγματικά να τσακίσουν το ρατσισμό και το φασισμό παλεύοντας για την ανατροπή της καπιταλιστικής σαπίλας που τους γεννά και τους θρέφει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Μιθριδάτης κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών

Κουτσούμπας: Για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει πρέπει να χάσει το κεφάλαιο

Ιταλία: Κυβερνητική προσπάθεια προστασίας της ιταλικής γλώσσας από ξένες επιρροές

Τα στρατιωτικά κενά της Γερμανίας δεν μπορούν να γεφυρωθούν πλήρως μέχρι το 2030

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα