ΑΘΗΝΑ
12:08
|
19.04.2024
Η Γερμανία θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για την Ουκρανία, λέει ο Πολωνός πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βέλη προς τη Γερμανία εξαπέλυσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι κάνοντας λόγο για απροθυμία της να στηρίξει πιο ενεργά την Ουκρανία και αυξανόμενη δυσπιστία των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

«Θα έλεγα ότι πριν από ένα χρόνο υπήρχε μεγάλη εμπιστοσύνη στη Γερμανία από πολλές άλλες χώρες. Και τώρα αυτό το εκκρεμές έχει κινηθεί προς την κατεύθυνση της δυσπιστίας», δήλωσε ο Μοραβιέτσκι στη γερμανική εφημερίδα Bild, τονίζοντας ότι αυγό ισχύει «ιδιαίτερα στην οικογένεια των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης καθώς και μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και σχετίζεται με την πολιτική του Βερολίνου για την Ουκρανία

Σύμφωνα με τον Πολωνό πρωθυπουργό, το Βερολίνο θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα για το Κίεβο. «Η Γερμανία έχει τη δυνατότητα να παράσχει πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη από ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα, έχει εξουσία λήψης αποφάσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει χρήματα για την Ουκρανία, έχει διπλωματική ισχύ».

Επέκρινε επίσης τον Γερμανό καγκελάριο ότι εξακολουθεί να κρίνει εσφαλμένα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και συνεχίζει τις συνομιλίες μαζί του. «Νομίζω ότι είναι λάθος γιατί δίνει μόνο οξυγόνο στον Πούτιν και δεν πετυχαίνει τίποτα. Ο Πούτιν επιτυγχάνει πραγματικά τους στόχους του με τέτοιες συνομιλίες, επειδή δείχνει στον υπόλοιπο κόσμο και στους δικούς του ανθρώπους, “Κοίτα, έχω μεγάλη ζήτηση. όλοι θέλουν να μου μιλήσουν’», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αποστολή δυτικών μαχητικών αεροσκαφών στο καθεστώς του Κιέβου, ο Πολωνός πρωθυπουργός είπε ότι αν αυτή είναι μια κοινή απόφαση για ολόκληρο το ΝΑΤΟ, ο ίδιος θα ήταν υπέρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Η νέα περιφερειακή υπερδύναμη και η παλιά διεθνής τοιαύτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα