ΑΘΗΝΑ
14:41
|
04.07.2026
Το ταλαιπωρημένο γαλλικό αεροπλανοφόρο αποφασίστηκε να βυθιστεί για πάντα στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τίτλους τέλους στο παλιό γαλλικό αεροπλανοφόρο Foch που αγόρασε η Βραζιλία το 2000 αποφάσισε σήμερα να βάλει το Πολεμικό Ναυτικό και το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Αποφάσισαν την ελεγχόμενη βύθισή του καθώς εδώ και μήνες περιπλανιόταν στη θάλασσα δίχως να βρίσκει λιμάνι «συνταξιοδότησης», εξηγώντας σε ανακοίνωση πως «λόγω των κινδύνων που συνεπάγεται η ρυμούλκησή του και εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασής του (…) η μοναδική λύση είναι να το εγκαταλείψουμε, με ελεγχόμενη βύθιση».

Η εξέλιξη προκαλεί τις εύλογες αρνητικές αντιδράσεις οικολογικών οργανώσεων καθώς το γερασμένο σκάφος, μήκους 266 μέτρων, είναι γεμάτο με αμίαντο, τοξικές βαφές και απόβλητα που θα επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Η οργάνωση «Ρομπέν των Δασών» χαρακτήρισε  «τοξικό δέμα βάρους 30.000 τόνων» το παλιό αεροπλανοφόρο, που ναυπηγήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’50 στο ναυπηγείο του Σεντ-Ναζάρ και επί 37 χρόνια ήταν στην υπηρεσία του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα