ΑΘΗΝΑ
15:54
|
18.04.2024
Χιλιάδες κάτοικοι της Ιεράπετρας απαίτησαν την ακύρωση του σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας με στόχο την συρρίκνωση του νοσοκομείου της πόλης τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άστραψε και βρόντηξε σήμερα ο λαός της Ιεράπετρας προκειμένου να σώσει από τη συνεχή υποβάθμιση και τα σχέδια της κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο» στο μοναδικό νοσοκομείο της πόλης.

Καταστήματα, σχολεία και δημοτικές υπηρεσίες έμειναν κλειστά ως αργά το μεσημέρι προκειμένου να μπορέσουν όλοι να συμμετάσχουν στη διαδήλωση κατά των σχεδίων περαιτέρω υποβάθμισης της δημόσιας υγείας στην πόλη τους.

Χιλιάδες Γεραπετρίτες βρέθηκαν μετά τις 11.00 το πρωί στους δρόμους της πόλης και διαμαρτυρήθηκαν για την υποβάθμιση της λειτουργίας του τοπικού Νοσοκομείου ζητώντας την άμεση στήριξή του με προσωπικό και εξοπλισμό. Χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τη μαζικότητα των κινητοποιήσεων ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ο τοπικός ραδιοσταθμός radiolasithi.gr

Χιλιάδες κάτοικοι της Ιεράπετρας απαίτησαν, επίσης, την άμεση ακύρωση του σχεδιασμού που κάνει το υπουργείο Υγείας με στόχο την συρρίκνωση και υποβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης τους.

Δείχνοντας αγωνιστική διάθεση διεμήνυσαν στην κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να πετύχουν τα σχέδιά της διεκδικώντας παράλληλα:

  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία για Όλους
  • Μόνιμες προσλήψεις άμεση κάλυψη όλων των κενών. 
  • Κατάργηση του Νέου ΕΣΥ – ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της Υγείας – Πλήρης, αποκλειστική και αξιοπρεπώς αμειβόμενη απασχόληση του ιατρικού προσωπικού.
  • Εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και σεβασμό των εργαζομένων και των ασθενών του δημόσιου συστήματος υγείας. 
  • Να παραμείνει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας πλήρες, λειτουργικό και δευτεροβάθμιο. Καμία υποβάθμιση – συρρίκνωση του.
  • Αύξηση του προϋπολογισμού του και των δαπανών για την υγεία συνολικά.

Στο μαζικό συλλαλητήριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο «Επιστημονικός Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών Ιεράπετρας», η  «Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Δήμου Ιεράπετρας», ο «Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας», οι εργαζόμενοι στον Δήμο, μαθητικοί σύλλογοι, κ.α..

Μιλώντας χτες στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας Γ. Βλασσάκης, ανέφερε πως υποβλήθηκε αίτημα από το Υπουργείο Υγείας για ένταξη του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στην ζώνη Α1 που χαρακτηρίζει τις άγονες περιοχές και δίνει πρόσθετα κίνητρα για προσέλκυση ιατρικού προσωπικού.

Ωστόσο, στο αίτημα αυτό απάντησε αρνητικά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με το επιχείρημα πως κάτι τέτοιο θα αύξανε πολύ σημαντικά τον προϋπολογισμό και τα έξοδα του Νοσοκομείου. Όπως αναφέρει ο Γ. Βλασσάκης μένει να φανεί αν αυτή η κίνηση ήταν προσχηματική ή αν όντως υπάρχει τέτοια πρόθεση από το Υπουργείο και κάνει νέες προσπάθειες για να ικανοποιήσει αυτό το αίτημα της περιοχής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φθιώτιδα: Κατέρρευσε τμήμα οροφής σε σχολείο εν ώρα μαθήματος

Ανησυχητικές κινήσεις του Ισραήλ- Προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στη Ράφα

Google: Απέλυσε 28 υπαλλήλους που διαμαρτυρήθηκαν για τη συνεργασία με το Ισραήλ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την αρχειοθέτηση της μήνυσης συγγενών κατά Τριαντόπουλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα